Tuinseizoen juli ligt vanaf 16 juni in de winkel. In deze editie vind je o.a. een klein stadstuintje in Utrecht met een bijzonder dakterras; heerlijke bramen; lang genieten van bloeiende cosmea en volop kleur in de zomertuin!

Tuinseizoen juli 2016

Je kunt Tuinseizoen juli hier bestellen!

Inhoud Tuinseizoen juli:

Vingerhoedskruid of Digitalis
Zodra je vingerhoedskruid koopt, zaait of verplaatst moet er een alarmbelletje gaan rinkelen. Geen paniek, maar wel eerst je tuinhandschoenen pakken, want alle delen van het geslacht Digitalis zijn giftig.

Hollandse tuin op Franse bodem
In het Franse Cuy, een klein gehucht in de Nièvre, ligt een van de mooiste tuinen van Bourgogne: Le Jardin de Cuy.

Bramen & rode bessen
Guy De Kinder is dé Vlaamse specialist als het gaat om het kweken van gezond fruit. Zijn boek ‘Gemakkelijk fruit’ is een ‘must have’ voor iedereen die kleinfruit wil telen.

De kracht van onkruid
Op kale grond komen altijd spontaan planten op, dat zijn meestal planten die onkruid worden genoemd. Madelon Oostwoud wil een lans breken voor onkruid.

Koriander
Van koriander kun je het blad en de zaadjes eten. Korianderblad heeft een uitgesproken smaak, is populair in vele landen en wordt vaak in de Indiase, Thaise en Mexicaanse keuken gebruikt.

Een border in de volle zon
Een border in de volle zon ontwerpen, lijkt eenvoudig. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het samenstellen van een border in de volle zon.

Blader ook eens door dit magazine van Tuinseizoen!

 

Leifruit
Wil je graag een fruitboomgaard? Al heb je een kleine tuin, plat tegen muur of schutting past er ineens een heleboel fruit in je tuin.

Lees meer  Tuinseizoen juni 2015

Kijktuinen Nunspeet
20 Jaar geleden startte tuin- en landschapsarchitect Leen Goedegebuure zijn Kijktuinen. Een aanrader voor tuin- en plantenliefhebbers!

Heerlijke strandtuin
Houd je van zon, zee en strand, dan is een strandtuin wellicht iets voor jou. In deze sfeervolle strandtuin in De Tuinen van Appeltern krijg je vanzelf een vakantiegevoel.

Vrolijk & vol variatie
Een saaie tuin werd door tuin- en landschapsarchitect Renée Santema omgetoverd tot een gevarieerde tuin met bloemen, groenten en kruiden en heerlijke zitplekjes.

Verder in Tuinseizoen juli:
– Lezerspost
– Puzzel
– Column Laurence Machiels
– Doen in juli
– Abraham Rammeloo met een bijzondere plant
– Tuinnieuws
– Eropuit!