De tuin in maart
Maart is een ‘tussenmaand’: een beetje lente, een beetje winter. Schaatsen of zonder jas de tuin in. Hoe maart dit jaar uitpakt, blijft nog gissen, maar wat wel vast staat is dat de tuin deze maand wordt opgevrolijkt door een dapper legertje vroegbloeiers. Als het vriest, sluiten de tere bloemen zich. Komt de temperatuur boven de 10 graden, dan strijden al die vroegbloeiers om de aandacht van hommels en bijen. Als in een spectaculaire goochelshow… En wij zitten eerste rang!

Lieflijke lathyrus
Door zijn pastelkleurige bloemen en heerlijke zoete geur is de eenjarige Lathyrus odoratus een van de meest romantische bloemen. Deze snelgroeiende lathyrus past helemaal in de eettuin, pluktuin of  borders van nu. Zaai ze nu voor een eindeloze bloemenzee!

‘Alles draait om licht’
In het idyllische Limburgse dorpje Lottum zijn Nel en Theej Verheggen wereldberoemd. De liefde die zij in hun tuin hebben gestoken, straalt er aan alle kanten vanaf. In het voorjaar kolken de bloemen zowat de borders uit.

Geef je gazon een oppepper
Aan het eind van de winter ziet je gazon er waarschijnlijk niet op zijn best uit. Mos, kale plekken, onkruid…. Met wat hulp – en een portie lentezon – is je gazon zo weer in topconditie! Als het niet vriest, kun je hier direct mee beginnen.

Op voedzame bodem; de juiste balans voor gezonde planten
Dat een plant beter groeit op een voedselrijke bodem dan op een voedselarme is wel bekend, maar hoe weet je of de grond voldoende voeding bevat?

Lees meer  Tuinseizoen juni 2015

Dossier kleine tuinen
Niet iedereen heeft een lap grond achter het huis om naar hartenlust in te tuinieren. Veel achtertuinen in gewone woonwijken zijn niet meer dan 6 x 10 meter of zelfs nog kleiner. Maar ook dan kun je iets leuks maken van je buitenruimte.

Spetterende border met eenjarigen en zomerbollen
Met een border vol eenjarigen en zomerbollen kun je eindeloos variëren. Je ontwerpt hem aan het begin van het seizoen, gaat ermee aan de slag en een paar weken later kun je al genieten van het resultaat. Nu plannen, is straks een zomer lang bloemen.

Lenteklussen
Zodra de temperatuur maar een beetje stijgt, ontwaakt de tuin uit zijn winterslaap en zie je de knoppen opzwellen. Van de ene op de andere dag hangt de lente in de lucht. Dan is het heerlijk werken in de tuin.

Spinazie, gezonde bladgroente
Na een lange winter is het dan eindelijk tijd voor de eerste zaaisels: naast radijsjes en mosterdblad is spinazie het eerste gewas dat ik in het voorjaar in de volle grond zaai.

Tuinseizoen maart 2015

 

Tuinseizoen maart 2015 ligt vanaf 19 februari in de winkel of is hier te bestellen!