In Tuinseizoen maart is het bijna lente! Het wordt tijd om de heesters op te snoeien en je tuin te bemesten. We geven ook slimme tips om je tuin te veranderen.
Tuinseizoen ligt vanaf 16 februari in de winkel en is ook te bestellen via de Vipwinkel.

Tuinseizoen maart 2017
Ook in Tuinseizoen maart:

Euphorbia, de nomade van Locus Flevum
Jikke Hamerpagt pakt het in haar tuin net even anders aan; vanuit haar keukenraam kijkt ze uit op een droge gravel garden met ruige, droogtetolerante planten. In het prille voorjaar is de hoofdrol weggelegd voor wolfsmelk (Euphorbia).

Modern klassieke tuin
Geen enkele tuin op de laatste Chelsea Flower Show was zo strak vormgegeven als deze rustgevende groene stadsoase met een modern klassiek ontwerp.

Als hobbykweker heb je planten staan waar je trots op bent
Tuinseizoen laat je dit jaar kennis maken met tien bijzondere kwekers. In deze editie een portret van Marcel de Wagt van ‘Kwekerij van opvallende vaste planten’ in het Limburgse Ven-Zelderheide.

Aalbes
Dit jaar neemt Vera Greutink je mee door haar fruittuin en geeft ze behalve kweektips ook een lekker recept. Deze keer vertelt ze over de teelt van aalbessen.

Blader ook eens door Tuinseizoen maart

 

In je knollentuin – vier gouden basisgroenten
Niet alleen aardappels, uien en knoflook gaan nu de grond in, maar ook bietjes, aardpeer, koolrabi en knolselderij. Geweldige groenten die van de aarde houden.

De kers op de trouwtaart
Tuinman Kevin noemt het romantische Houghton Lodge treffend ‘the wedding cake’. Het bijzondere witte landhuis in Hampshire figureert immers als trouwlocatie en is vaak het decor in films en series.

Lees meer  Tuinseizoen augustus

Een tuin vol bollen
Vergeten om bollen te poten en zie je nu in andermans tuinen die bollen boven de grond komen? Het is nog niet te laat. Koop bollen op pot en vul er je borders en terrasbakken mee en je hebt direct kleur in de tuin.

Tuinieren zonder dikke portemonnee
Tuinieren met een krap budget is voor de één een sport, voor de ander bittere noodzaak. In dit artikel lees je tips om kleine én grote tuinen budgetvriendelijk in te richten.

Heesters op poten
Het opsnoeien van heesters is een goede truc om de schaarse ruimte in je tuin zo efficiënt mogelijk te benutten. Zo kun je ook de ruimte ónder je heester beplanten.

Angelo Dorny – ‘Tuinieren maakt van mij een beter mens’
Hij is hoofdredacteur van het magazine De Tuin op Tafel, schrijft boeken en is inmiddels een bekend gezicht in het moestuinlandschap. De Vlaamse Angelo is 26 en in de ban van alles wat eetbaar is en er mooi uitziet.

Nieuwe tuinplannen maken
Het voorjaar is een perfecte tijd om de tuin te renoveren. Heb je al een tuin, maar is het ontwerp en de beplanting niet meer naar je zin? Een bestaande tuin krijgt dankzij zo’n grondige opknapbeurt een tweede leven.

12 sterke vaste planten
Wie wordt er niet blij van sterke vaste planten die maandenlang bloeien? Wij zetten 12 toppers voor je op een rij.

Tuinieren is gewoon een kwestie van doen!
Esther Alberts is een tuinblog begonnen en inspireert maandelijks al meer dan 1200 unieke bezoekers. In deze rubriek laten we haar aan het woord om haar tuinervaringen te delen.

Lees meer  Tuinseizoen november/december 2017

Verder in Tuinseizoen
– Zonnige narcissen
– Column Laurence Machiels
– Doen in maart
– Column Abraham Rammeloo
– Maatwerk voor je tuingrond
– Tuinnieuws
– Eropuit!
– Puzzel