Tuinseizoen maart

 

De schaar erin; Rozen, clematis en hortensia’s snoeien
Een groot aantal rozen-, clematis- en hortensiasoorten gedijen deze zomer extra goed als ze in maart ‘onder het mes’ gaan. Maar planten die bloeien op het hout van vorig jaar, laat je liever met rust, want anders loop je de bloemen mis.

Volle vensterbanken
In maart begint de vensterbank in onze woonkamer over te lopen met allerlei potjes en bakjes waarin ik planten voor mijn moestuin voorkweek. De kamerplanten moeten wijken voor zaailingen en opkomende plantjes.

Bourton House Garden; Exotische borders in de Engelse country
In het Engelse dorpje Bourton-on-the-Hill, waar Miss Marple elk moment tussen de met klimrozen begroeide cottages met rieten daken zou kunnen opduiken, ligt het fraaie Bourton House. Een 18e-eeuws landhuis met een imposante tuin met de meest uiteenlopende buxusvormen en exotische borders.

Pril voorjaar op De Briellaerd
Elk seizoen heeft zijn charme. Maar als het lente wordt, beginnen de harten bij Hovenierscentrum De Briellaerd in Barneveld toch sneller te kloppen.

Bollenfeest in De Dijkgaerd
Krokussen, narcissen, tulpen en andere bolgewassen zorgen in De Dijkgaerd al vroeg in het seizoen voor kleur. In deze bijzonder mooie tuin zijn veel verwilderingsbollen te zien, maar ook verrassende bollencombinaties.

Oregano
De Nederlandse naam van Origanum vulgare is echte of wilde marjolein maar deze naam wordt nog maar zelden gebruikt en leidt daarom gemakkelijk tot verwarring.

Narcis
Eens, diep in de herfst, maakten mijn partner en ik plannen voor kerst. Wat zouden we doen, uit eten gaan bij dat geweldige restaurant? Of een heel ander plan verwezenlijken: de siertuin verrijken met duizend narcissen?

Lees meer  Bij-zondere verkooptruc - Column Laurence Machiels

Een tuin om in te lijsten
Met stralende ogen vertelt de 23-jarige tuinontwerpster Sabine over tuinen, ontwerpen, bloemen en planten. Deze talentvolle dame is in 2015 verkozen door de jury van het Tuinenfestival Appeltern tot de beste tien en mocht haar tuin aanleggen.

Composteren met wormen
Het klinkt een beetje vies, maar compost maken met hulp van wormen is heel goed voor je planten. Het is bovendien goedkoop en ecologisch verantwoord. Alys Fowler legt uit hoe je de wormen verzorgt.

8-Daagse busreis Dresden & Praag
Op 18 juni gaan we op tuinen- en cultuurreis naar de fraaie steden Dresden & Praag. Voor alle informatie over deze prachtige reis, kijk op de website!

Gazonproblemen? De hovenier geeft raad
Heb je last van mos of onkruid in het gazon, wil het gras in de schaduw niet groeien of wil je een mooie grasmat en twijfel je tussen gras zaaien of zoden leggen? Hovenier Lieuwe Westra geeft advies, zodat jouw gazon straks groener is dan dat van de buren!

Ontwerpen met schaduw
Een tuin op het noorden is niet bepaald een succesvol verkooppraatje en van een grote boom naast de tuin, die al het licht wegneemt, worden de meeste tuiniers ook niet echt blij. Dat is jammer, want in de schaduw kan er veel meer dan je denkt.

Toscane; 8 dagen tuinen en cultuur
Ga mee met Tuinseizoen naar het mooie Toscane. We bezoeken prachtige tuinen zoals de limonaia van Villa Real, en wandelen door prachtige steden en gezellige dorpjes. We vertrekken op 21 mei! Voor alle informatie, kijk op de website!

Lees meer  Tuinseizoen november/december 2015

Tuinseizoen maart

Tuinseizoen maart ligt vanaf 18 februari in de winkel en is ook hier te bestellen!