De tuin in mei
Deze maand ziet de tuin er frisser en weelderiger uit dan ooit. Wat voelen we ons rijk tussen die overvloed aan groen. Al dat jonge, sappige loof heeft ook een keerzijde. Slakken en bladluizen hebben nu de tijd van hun leven. Relax, dat gaat vanzelf weer voorbij. De planten zijn veerkrachtig genoeg.

Pioenen, planten om te zoenen
Voordat de grote, kogelronde knoppen zich openen zijn pioenen ofwel pioenrozen al spectaculair. Als dan uiteindelijk de betoverende bloemen tevoorschijn komen is het feest. Voor zowel  vasteplantpioenen als boompioenen begint het feestje deze maand!

Verborgen bergtuin in Maastricht
De rotstuin van wijlen Ber Slangen in Amby, een buitenwijk van Maastricht, is al sinds 1974 een publiekstrekker voor mensen uit binnen- en buitenland. Niet zo verwonderlijk, want wat die man in zijn achtertuin heeft aangelegd, is eigenlijk met geen pen te beschrijven.

Een heldere vijver
Een heldere vijver is de droom van elke vijverliefhebber. Een vijver met een natuurlijk, biologisch evenwicht is kraakhelder en heeft weinig onderhoud nodig. Lees hier hoe je de natuur een handje helpt.

Weg met onkruid
Alles groeit deze maand als kool. Dat geldt ook voor de onkruiden. Als je jezelf werk wilt besparen, ga je ze nu extra grondig te lijf.

Romantische border met pioenroos
Pioenrozen stelen de show in deze bijzondere beplanting. De frisse kleurencombinatie van wit, rood en blauw is heel sprekend. De border bloeit van eind mei tot ver in de zomer. Met enkele buxusbollen maak je de romantische border compleet.

Mosterdblad, het inheemse pepertje van de moestuin
Je hebt van die planten die je niet genoeg kunt prijzen. Neem mosterdblad: het is volledig eetbaar, geeft geweldige nectar en werkt als uitstekende groenbemester.

Lees meer  Tuinseizoen mei 2017

Sneeuwballen
Deze twee schikkingen zijn geïnspireerd op de vroege zomertuin. Dikke roomwitte bollen van de sneeuwbal staan centraal en ook akeleien, roze bergcentaurie en tuinviooltjes. Beide boeketten zijn eenvoudig te maken en je hebt maar een handvol bloemen uit de tuin nodig.

Lommerrijke stadstuin
Tuinen ontworpen door Erwin Stam zijn meestal eigentijds, strak en chique. Zijn eigen lommerrijke tuin in Rotterdam-Hillegersberg ademt echter een klassieke sfeer.

Small, medium & large
De een heeft een piepkleine pijpenla, de ander een knusse tuin vol hortensia’s en de derde zoekt vooral naar rust in de tuin. De omstandigheden waaronder deze tuiniers werken zijn steeds anders, maar ze hebben één ding gemeen: de liefde voor de tuin. En daar heeft het formaat helemaal niks mee te maken!

Fleurige potpourri
Na half mei kun je je potten weer vullen met eenjarigen. Met een uitgekiende plantencombinatie creëer je ware blikvangers voor o.a. op het terras. Kwekerij Morning Glory is gespecialiseerd in eenjarigen.

Maïs, hoe verser, hoe zoeter
Er zijn vele redenen om een moestuin te beginnen, maar de mogelijkheid om superverse groente te kunnen eten staat bij de meeste tuiniers voorop. Suikermaïs bijvoorbeeld!

Leren van de natuur
Eten uit de tuin is een trend maar het verzorgen van gewassen vraagt veel werk. Pas je permacultuur toe dan betekent dat minder hard werken, maar slimmer te werk gaan.

Slakken in je tuin
Hoe zachter de winter, hoe groter de slakkenplaag. Dat kun je als tuinliefhebber niet over je kant laten gaan. Maar wat zijn je opties?

Verder in Tuinseizoen:
– Doen in mei
– Tuinnieuws
– Doe mee & win
– Er op uit!

Lees meer  TuinPlus 2016 - inspiratie voor het hele jaar!

mei-klein

Tuinseizoen mei 2015 ligt vanaf 23 april in de winkel en is ook hier te bestellen!