In dit nummer van Tuinseizoen legt Shera van den Wittenboer uit hoe je een doorbloeiende border aanlegt en Modeste Herwig geeft je het recept van de spetterende voorjaarsborder die ze in haar eigen tuin heeft aangelegd. En als je dan toch in je border aan het werk bent, vergeet dan niet om zomerbollen te planten. 

Tuinseizoen mei

Tuinseizoen mei ligt vanaf 21 april in de winkel en is ook hier te bestellen!

Tuin in twee delen
Toen ze het aangrenzende weiland van de buren konden kopen, schakelden de nieuwe eigenaren tuinontwerpster Ineke Brunekreeft in om ook voor dit gedeelte een ontwerp te maken. Eerder had zij al de romantische, witte tuin achter hun verbouwde boerenwoning ontworpen.

Meer bloemen? Nu de schaar erin!
Het lijkt misschien hardvochtig om nu de schaar te zetten in je vaste planten, maar voor sommige is dat toch echt een goed idee. De planten worden er steviger van en ze bloeien langer door.

Blader ook eens door deze uitgave van Tuinseizoen

Tulpen Tips
Wil je volgend voorjaar spectaculaire tulpencombinaties, bedenk dan alvast waar je borders een dot kleur kunnen gebruiken. Heb je al tulpen in je tuin? Dan geven we je hier tips om ze over te houden, zodat je ook volgend voorjaar van hun bloei kunt genieten.

Duizendschoon
Met hun fraaie bloempjes met gefranjerde bloemblaadjes, in talloze kleuren, soms met een randje in een andere kleur of een in het oog springend hartje, doen ze hun naam duizendschoon alle eer aan. Dat dit familielid van de anjer soms wat extra zorg nodig heeft… ach, dat nemen we op de koop toe.

Lees meer  Tuinseizoen september

Continu in bloei
Een border die er jaarrond fantastisch uitziet, is minder ingewikkeld om te ontwerpen dan je misschien denkt. Met een paar tips en slimme trucs krijg jij het ook voor elkaar.

9 x Verrassende doorkijkjes
Een doorkijkje maakt een tuin spannender, omdat je deze dan niet in één keer kunt overzien. Je wordt vanzelf nieuwsgierig naar het achterliggende tuingedeelte. Deze verrassende doorkijkjes zagen we in De Tuinen van Appeltern.

Boeketten met wortels
Mei is dé maand om potten, bakken en hanging baskets weer te vullen met zomergoed. Iemand die met eenjarigen bezig is, is Joyce Oomen van Blooming Business. Zij begeleidt de wisselbeplanting bij gemeentes, landgoederen en festivaltuinen, maar ook bij Artis en de Efteling.

Theetuin – Vers geplukt, vers gezet
Er gaat niets boven een kopje thee van verse kruiden, zeker als die ook nog eens uit eigen tuin komen. Voor de echte liefhebbers van kruidenthee ontwierpen we een mini-theetuin waar je maar één vierkante meter voor nodig hebt.

Bieslook – Allium schoenoprasum
Eigenlijk zou bieslook in geen enkele tuin mogen ontbreken. Het plantje groeit gemakkelijk, doet het ook prima in pot en is fijngesnipperd een snelle smaakmaker in bijvoorbeeld kruidenboter. De bloemetjes zijn niet alleen fraai maar óók eetbaar.

Hof ’t Einde – Coupe soleil
Bolletjes knippen gaat bij Hof ’t Einde in Loon op Zand dubbel op; terwijl de dochter je van een zonnige coupe voorziet, geniet je vanuit de kappersstoel van een zinderend uitzicht op de tuin.  Strakke buxusbollen zijn hier in overvloed, als subtiele nuances tussen de uitbundige bloemenborders.

Lees meer  TuinPlus 2016 - inspiratie voor het hele jaar!

Welkom in Jan Van Ghent
Een eigen B&B, dat was waar Gaby uit Mariekerke van droomde. Twee jaar lang draaide alles rond hun bouwproject: het optrekken van vier wooneenheden, een multifunctionele zaal en een wellnessruimte. Vandaag stromen gasten toe, niet in het minst voor de weelderig groene tuin en de majestueuze zwemvijver.