Kleur je herfstterras
Nu het seizoen van kuipplanten en eenjarigen voorbij is, betekent dat niet dat het terras een kale aanblik hoeft te geven. Er zijn genoeg potplanten waarmee je je terras juist in de koude maanden gezellig kunt aankleden! En ben je er na verloop van tijd op uitgekeken? Geef ze dan een plekje in de border.

De tuin in de winter
Rond deze tijd ligt de ‘winterblues’ op de loer. De herfstkleurenpracht van oktober is voorbij en de lente lijkt nog mijlenver weg. Tijd om schoonheid te zoeken in andere dingen. De vondsten van dit seizoen: een mooie zaaddoos, groene blaadjes en zelfs wat frisse, nieuwe knoppen.

3x bloembollenrecept
Met bloembollen kun je echt alle kanten op. Je kunt ze planten in borders, perken, potten en in het gazon én je kunt ze naar hartenlust onderling combineren. Plant ze het liefst deze maand nog, in ieder geval vóór de vorst invalt.

Indian Summer in eigen tuin
Hoezo somberen nu het herfst is? Heesters en bomen in spectaculaire herfsttinten zetten de tuin in vuur en vlam voordat ze hun blad laten vallen. Is dat bij jou niet het geval, creëer dan volgend jaar een Indian Summer door nu enkele toppers voor de volgende herfst aan te planten!

Kerstboom van wilgentakken
Wil je je kerstkaarten dit jaar eens anders ophangen dan aan een lint? Met deze kerstboom van wilgentakken heb je wel een heel bijzondere plek om je kaarten te showen.

Kerst in Sperwershof
Kerstdecoraties van natuurlijke materialen zijn het allermooist, vindt Ineke van Dee van Sperwershof in ’s Graveland. Op deze toch al sfeervolle plek geurt het in de periode voor kerst heerlijk naar dennengroen en hangen theehuis en winkel vol met kransen, boeketten en kerststukken uit eigen atelier. Je kunt de kerstdecoraties kant-en-klaar kopen of ze zelf maken tijdens de vele workshops.

Lees meer  Tuinseizoen september 2015

Help mediterrane planten de winter door
Mediterrane planten zijn niet volledig uitgerust voor ons klimaat. Tijdens zachte, niet te natte winters valt het allemaal wel mee, maar als het wat kouder en natter wordt, hebben ze meer moeite. Hoe help je ze de winter door?

Parktuin ’t Poeier; tuin van een plantenfreak
De plantencollectie in de tuin van Louis en Josée Hulselmans-Bosch is overweldigend. Hun Parktuin ’t Poeier in Arendonk herbergt inmiddels zo’n 2.500 verschillende wetenschappelijk benaamde planten.

Nieuwe planten door wortelstek
Planten met vlezige wortels, zoals oosterse papaver, Verbascum en Acanthus laten zich heel gemakkelijk vermeerderen uit wortelstek.

Tuinseizoen november/december 2015 ligt vanaf 22 oktober in de winkel of is in de Vipwinkel te bestellen!

Tuinseizoen november/december 2015