In Tuinseizoen november/december laten we o.a. zien hoe je de mooiste decoraties voor kerst kunt maken en gaan we op kwekerijbezoek bij Het Wilgenbroek in Oostkamp.

Tuinseizoen november/december ligt vanaf 20 oktober in de winkel en is ook te bestellen in de Vipwinkel.

Tuinseizoen november/december

Ook in Tuinseizoen november/december

Friese tuin in herfsttooi
Aan de rand van het Friese dorp Oldeholtpade prijst Hiltje Dekker zich gelukkig met 2500 m2 tuin. Late tuinbezoekers laten zich verrassen door wuivende grassen, rode bladverkleuringen en deinende langbloeiers, waar insecten en andere kleine dieren zich maar wat graag tussen verschuilen.

Verborgen sprookjestuin
In het buitengebied van Lunteren ligt pinetum De Dennenhorst. Dit 80-jaar oude, bosachtige park is bijna zes hectare groot, met een collectie van zo’n duizend verschillende naaldbomen en coniferen, waaronder tal van kerstbomen in reuzeformaat. Coniferenspecialist Martin Heutink kent hier elke boom.

3x natuurlijke kerstdecoraties
Een krans van natuurlijke materialen uit het bos en je eigen tuin, mosmandjes als kerstdecoratie op de tuintafel of een kleine kerstboom. Al deze unieke decoraties maak je eenvoudig zelf.

Hagen met blote wortel
‘Wortelgoed’, ‘met kale wortel’ of ‘blote wortel’, allemaal termen voor hetzelfde: heesters die verkocht worden zonder pot of zandkluit. Ze zijn een stuk goedkoper en in de periode ruimschoots verkrijgbaar.

Een mooie tuin in de winter
Het bloeiseizoen loopt ten einde. Gelukkig zijn er genoeg planten die de boel ’s winters flink kunnen wakker schudden met hun felgekleurde bessen, wintergroene blad, mooie bast, winterbloei of omdat ze er in afgestorven staat óók gewoon grandioos uitzien.

Blader ook eens door Tuinseizoen november/december

 

Lees meer  Special Tuinontwerp 02-2019

Witte kerst
Wit past in elk interieur en met een paar simpele ingrediënten heb je al snel een stijlvol gedecoreerd hoekje in huis. Combineer je bloemen bijvoorbeeld met houten sterren,  een kralensnoer of een mooi koord en speel met verschillende vaasjes en potjes voor een feestelijk arrangement.

Kweekvijver voor Helleborus toppers
Soms duurt het jaren voor een nieuwe Helleborus het licht ziet, maar Thierry Van Paemel van Het Wilgenbroek heeft geduld. Geen massaproductie voor hem, wel de kick van een gloednieuwe bloemkleur of vorm.

Herfstaster
Vanaf juli zie je ze al te koop, de tweelobbige bloemen die ons tot begin december opvrolijken. Maarre… in juli al? Pas zodra er een vleug kou in de ochtenddauw zit en de houtkachel wordt opgestookt, kom dan maar op met die schitterende herfstasters!

Wiskundige patronen
Het thema van elke grote Chelsea showtuin hangt af van de sponsor. Daarom is het thema hier ‘de schoonheid van wiskundige patronen en cijferreeksen, die aanwezig zijn in alle planten’. Je moet er maar op komen!

Tulpenpracht a la Monet
Dat je met tulpen en andere voorjaarsbloeiers een indrukwekkend kleurenpalet kunt maken, wist de Franse schilder Claude Monet al. Laat je hier inspireren door de foto’s die fotograaf Wouter Koppen maakte in Monets tuin in Giverny!

Landelijk binnen de lijntjes
Een moestuin met een kas en kippetjes, zie dat maar eens binnen een strak ontwerp te laten passen. Gert-Jan Schouwenaar van Stoop Tuinen slaagde erin bij deze tuin in het Brabantse Leende.

Verder in Tuinseizoen
– Column Laurence Machiels
– Doen in november
– Tuinnieuws
– Laurier
– Eropuit!
– Puzzel

Lees meer  Special Tuinontwerp 2015