In Tuinseizoen oktober lees je hoe je kunt genieten van de herfst. De herfst kleurt overal anders. Laat ons hieronder of via Facebook eens weten hoe dat in jouw tuin is. Deze editie van Tuinseizoen ligt vanaf 22 september in de winkel en is ook in onze Vipwinkel te bestellen!

Tuinseizoen oktober

Verder in Tuinseizoen oktober:

In den Bloeiende Boomgaard
Nicole en haar man Kris zijn met pensioen, maar aan stilzitten doen ze niet. Dat is ook onmogelijk met een tuin van 5000 m2.

Mindful living tuin
Deze stadstuin op de Chelsea Flower Show is ontworpen voor een werkend stel met een druk leven, dat van yoga houdt en graag reizen maakt door het Verre Oosten.

Planten verjongen
Te groot geworden of uit hun krachten gegroeide planten kun je nu opnemen en delen. Eenmaal terug geplant, zullen ze snel herstellen. De bodem is nu nog warm en regen is er in het najaar genoeg.

Een volle oogstmaand in het najaar
Voor zover het lukt, probeert moestuinexpert Vera Greutink het hele jaar uit eigen tuin te eten. Vera vertelt hoe ze dat aanpakt.

Winnaars fotowedstrijd
Onze fotowedstrijd met als thema ‘Wat is jouw zomergevoel’ heeft veel mooie, leuke en grappige inzendingen opgeleverd. Na uitgebreid overleg heeft de jury de winnaars gekozen! Wie, dat lees je in Tuinseizoen oktober.

Planten kiezen
Het uitkiezen van planten voor een nieuwe border is zonder twijfel een van de leukste tuinklussen. En een van de moeilijkste… Het spreekwoordelijke ‘goed begin, halve werk’ gaat hier helemaal op.

Voortuin als groene oase
Een bestaande voortuin met uit de kluiten gegroeide heesters werd door Van Elsäcker Tuin omgetoverd tot een rustgevende plek waarin het groen overheerst.

Lees meer  Tuinseizoen oktober 2017

Blader ook eens door Tuinseizoen

 

Dahlia
Er zijn geuren die je direct mee terugnemen naar vroeger, of naar een bepaald jaargetijde. Voor mij kan de invallende herfst niet bestaan zonder de kruidige geur van dahlia’s.

Borders als grote boeketten
Gasten die bij B&B De Heerlijkheid in het Drentse Ruinerwold arriveren, staan perplex als ze de bijbehorende tuin zien. De natuurlijke, ogenschijnlijk wilde tuin is uitgerust met borders die wat weghebben van enorme boeketten.

Bollen in laagjes
De zomer is nog maar net achter de rug en toch is het alweer tijd om voorzichtig naar volgend voorjaar te kijken. Wie nú bollen plant, profiteert straks van veel kleur in de tuin.

‘Herfst, je wordt er zo vrolijk van!’
Van een herfstdepressie heeft Cor van Gelderen van Plantentuin Esveld nooit last. Deze kweker, ontwerper en beplantingsadviseur geniet juist met volle teugen van de spectaculaire herfstkleuren die veel bomen en heesters dan nog één keer doen schitteren.

Een betere grond – over compost, mulch en groenbemesters
Natuurlijk is het niet mogelijk om een tuin op schraal zand te veranderen in een tuin met vette klei. Tuiniers anno 2016 weten ook wel dat je planten moet kiezen die bij je grond passen, en niet andersom.

Ook in Tuinseizoen:
– Column Laurence Machiels
– Tijm
– Doen ik oktober
– Disanthus, een bijzondere struik
– De hovenier geeft raad
– Tuinnieuws
– Eropuit!
– Puzzel
– Dier in de tuin – fluweelzachte mol