De tuin in september
De oogstmaand is voorbij, maar in de tuin valt er nog genoeg te ‘oogsten’. Laatbloeiers zijn nu op hun mooist en wat al uitgebloeid is, produceert met een beetje geluk fantastisch mooie zaaddozen.

Dahlia’s, veelzijdige types
Ook verliefd op dahlia’s? Deze kleurrijke en veelzijdige types bloeien niet alleen tot ver in de herfst door, maar ze combineren ook prachtig met allerlei laatbloeiende vaste planten en siergrassen.

Binnenkijken bij Kwekerij Schipper
Een kwekerij met ruim vierhonderd eenjarigen en een voorbeeldtuin van 1000 m2. Toch is Kwekerij Schipper in Maurik geen kwekerij die alleen uit commercieel oogpunt is opgezet. Sterker nog de kwekerij ontstond eenentwintig jaar geleden uit hobby.

Alles over oogsten, bewaren en zaaien
Gedurende de zomer rijpen er steeds meer zaden. In het naseizoen barst het dan ook van de zaden in de tuin. Verzamel ze nu, voordat de wind, regen of vogels ermee vandoor gaan.

Jam, jam!
Zes dagen op zeven zijn Katrien en Danny De Winter in de weer in hun confituurmakerij. Maar op zondag trekken ze de tuin in en genieten ze. Niet door rustig op een bankje te zitten, maar door de eeuwenoude meidoornhaag te snoeien, een beetje te wieden en vooral veel bloemen, rozen en fruit te plukken.

Toefjes kleur en wolken van gras
Tuinontwerper Reggy Horsthuis is niet bang voor een beetje kleur. In haar privétuin in het Veluwse Elspeet bloeien de dieprode aren van Persicaria rustig naast roze Echinacea en paarse Verbena. Toch is het alles behalve een bonte kermis.

Lees meer  Tuinseizoen maart 2015

Eten uit de voortuin
Waarom zou je een zonnige voortuin niet benutten voor het kweken van groenten, fruit en kruiden? Om niet steeds op en neer naar haar volkstuin te hoeven, ging de voortuin van Nicolette Swaak uit Haarlem drie jaar geleden op de schop om plaats te maken voor eetbare gewassen.

Verder in Tuinseizoen september:
– Puzzel
– Eropuit!
– Tuinnieuws
– Column Laurence
– Birgitta over wilde planten
– Praktisch siertuin

cover tuinseizoen september
Tuinseizoen september ligt vanaf 20 augustus in de winkel en is ook hier te bestellen!