De natuur zijn gang laten gaan, spelen met de kleuren van het seizoen en op een duurzame manier glans en glamour aanbrengen in de tuin of op het terras. Al deze elementen zijn vertaald naar de drie tuintrends van het najaar.

De comfortabel en luxe tuin blijkt uit Het Tuinonderzoek van Bloembureau Holland dé topper van de het najaar te zijn.

1. Comfortabel & Luxe
De tuin vol comfort en luxe heeft een pure uitstraling. Met een warme trui aan en een glas goede wijn kun je er heerlijk relaxen.
relaxtuin_03-WEB-630
Natuurtinten
De tuinmeubels hebben een strakke vormgeving en de accessoires zijn gemaakt van duurzame en gerecyclede materialen. Natuurtinten overheersen en een  goud-, zilver- en koperkleurige accent zorgt voor een luxueuze uitstraling. Door de tuin of het terras te voorzien van bijpassende herfstbloeiers oogt de tuin ook in het najaar fris en puur.

Planten
Je kiest voor planten met alleen maar witte en gele bloemen. Groenblijvende planten zoals laurierboompjes zorgen voor een evenwichtig beeld.

2. De Nieuwe Wildernis
Hou je van lekker buiten zijn, van vogels, vlinders en bezige bijtjes en een niet aangeharkte tuin? Dan is de ‘nieuwe wildernis’-tuin iets voor jou!
denieuwewildernis
Natuur
‘Unexpected Wild’ is de tuintrend die zich focust op de natuur. De tuin oogt licht verwilderd en de tuinplanten in zachte tinten, lijken zo uit de vrije natuur te komen. Accessoires en basismaterialen hebben een natuurlijke uitstraling. Bladeren veeg je alleen van het terras en de paden. Het terras is een verzamelplaats van herfstbloeiende planten, oogst uit de tuin en de mooiste natuurvondsten.

Lees meer  Bloembollen in moderne tuin

Planten in de ‘nieuwe-wildernis’-tuin
Winterheide en viooltjes zijn dé bloeiende planten voor de ‘nieuwe-wildernis’- tuin.

3. De Kleurrijke Tuin
Felle, vrolijke herfstkleuren en heel veel bloemen geven je energie. Hoezo ‘vallende blaadjes’ blues? Het is tijd voor een happy herfst!
kleurrijke herfsttuin
Kleur
De tuintrend ‘Happy Life’ is de inspiratiebron voor een kleurrijke herfsttuin. Planten, kleuren en materialen kun je naar hartenlust met elkaar combineren. Muren, schuttingen, meubelen én fruitkistjes verf je in felle kleuren.

Planten in de kleurrijke tuin
Rijke bloeiers als de najaarsviool en  bolchrysant zijn jou favoriet. Kies ook eens voor een laurierboompje op stam of Leucothoe met groen of rood blad.

Mooiwatplantendoen.nl
De trends zijn samengesteld door trendwatcher Aafje Nijman in opdracht van de Groenbranche (Tuinbranche Nederland, Branchevereniging VHG, iBulb en Bloemenbureau Holland). Ze geven een beeld van de smaak en voorkeur van de consument. De trends zijn te zien en te beleven binnen de campagne Trending in de Tuin van Mooiwatplantendoen.nl. De campagne laat consumenten ervaren dat ze zich lekkerder voelen met planten om hen heen.

Ga naar www.mooiwatplantendoen.nl voor een schat aan inspiratie, informatie, DIY-ideeën en tips voor de optimale verzorging van je planten.