Veel mensen dromen van een eigen tuin. De kinderen kunnen lekker spelen, jij komt helemaal tot rust en je kunt lekker ontbijten in het zonnetje. Een tuin biedt veel meerwaarde en kan zeker de woningwaarde verhogen. Geld lenen als investering voor een tuinrenovatie of de aanleg van een tuin is dus helemaal geen gek idee.

Verzorgde tuin

Over het algemeen is een huis met een tuin meer waard dan een woning zonder tuin. Dit heeft onder andere te maken met de oppervlakte van het perceel. Doordat dit groter is, ligt ook de prijs hoger. Daarnaast is de aanwezigheid van een tuin zeer belangrijk voor de geschatte waarde. Anderen schatten de waarde van een huis vaak hoger in als hier een verzorgde tuin bij ligt. Wanneer jij van plan bent om je huis te verkopen, is het dus verstandig om de tuin mooi op orde te brengen. De eerste indruk blijft hangen en is vaak doorslaggevend. Als je zelf op huizenjacht gaat, kun je juist proberen om door een verwilderde of onverzorgde tuin heen te kijken. Hier kun je helemaal jouw eigen plekje van maken.

Praktisch ingerichte tuin

Een tuin valt volledig naar eigen wens in te richten, maar niet iedereen is gezegend met groene vingers. Een hoveniersbedrijf kan je helpen bij het praktisch inrichten van de tuin. Hier kun je bijvoorbeeld terecht voor een complete tuinrenovatie. Bedenk van tevoren wat jij belangrijk vindt aan een tuin. Wil je bijvoorbeeld een tuin die maar weinig onderhoud nodig heeft? Een tuin die veel privacy biedt? Zit je het liefst in de schaduw of juist in de zon? Probeer zoveel mogelijk vragen voor jezelf te beantwoorden voordat je voor een tuinconcept kiest. Houd ook rekening met de duurzaamheid van jouw tuin en kies bijvoorbeeld voor veel planten en groen in plaats van alleen maar tegels. Hierdoor kan het regenwater goed weglopen en vormt je tuin een prettige plek voor vogels en insecten. Een praktisch ingerichte tuin is ook voor potentiƫle kopers een groot pluspunt en kan de waarde van je woning flink verhogen.

Lees meer  Parasol kiezen, welke parasol is geschikt voor mijn tuin?

Tuin met nette afwerking

Een goed verzorgde, duurzame en praktisch ingerichte tuin vergroot sterk je eigen woonplezier en kan later van pas komen als je je huis wilt verkopen. Je hebt dus direct plezier van deze investering. Door je tuin goed te (laten) onderhouden hebben kijkers een goede eerste indruk. Ook is het prettig voor jezelf als je tuin goed is afgewerkt en verzorgd. Een nieuw geplante haag ziet er bijvoorbeeld prachtig uit en zorgt ook nog voor schaduw en koelte in huis. Maak de tuin af met een mooie tuinset op het terras voor een uitnodigende sfeer.