Sint-Niklaas, 23 juni 2015 – Landelijke Gilden, Plattelandsklassen vzw en Naturen blikken tevreden terug op alweer een geslaagde editie van de Schooltuin-actie. Scholieren uit maar liefst 150 scholen zetten zich dit jaar weer in om hun schooltuin op een ecologische manier te onderhouden. En dat met maar 1 doel deze keer: een echte egel verwelkomen tussen al dat groen.

Project De Schooltuin is een succesverhaal
Landelijke Gilden en Plattelandsklassen vzw ondersteunen al meer dan 15 jaar scholen die starten of doorzetten met een schooltuin. In een schooltuin zijn kinderen even weg van de schoolbanken, zitten ze met de handen in de aarde en het hoofd in de gezonde buitenlucht. Een geweldige manier en perfecte leeromgeving om kinderen iets bij te brengen over de natuur, tuinieren en het kweken van groenten.

Nodig eens een egel uit in je schooltuin
Naturen, producent van biologische tuinverzorgende producten, en al meerdere jaren op rij sponsor van dit project stelde een nieuwe uitdaging voor deze editie: “Welkom meneer de egel”. Wie een gezonde moestuin heeft, waarin enkel met bioproducten wordt gewerkt, trekt sneller een egel aan. In een biotuin voelt het schattige diertje zich namelijk opperbest. Egels zijn bovendien niet alleen schattig, het zijn ook insecteneters die irritante en ongewenste slakken, rupsen, wormen en kevers verorberen met alle plezier. De egel is daarom, als natuurlijke ongediertebestrijder, een graag geziene gast in de moestuin.
vlaamse scholen tuin actie
Vier scholen vallen in de prijzen
Alle deelnemende scholen ontvingen een starterspakket met ecologische Naturen producten, alsook een educatief pakket. De school die het mooiste welkomstbord voor meneer de egel in de schooltuin had staan, maakte kans op een professionele kweekbak voor in de moestuin, geschonken door Naturen. Maar liefst vier scholen vallen dit jaar in de prijzen omdat ze allemaal een enorme inzet hebben getoond en dit met enthousiasme deelden op de Naturen Facebook pagina:

Lees meer  Courgette en pompoen kweken

–          Basisschool van het Koninklijk Atheneum, Etterbeek

–          Heilig hart van Maria, Afdeling Ballaarweg, Berlaar

–          Vrije Basisschool De kinderberg, Bierbeek

–          De Klimroos van de Klaproos, Zillebeke