Wil jij van jouw tuin een plekje maken waar je je in alle rust terug kunt trekken? In de wellness tuin laad je jouw batterij weer op, zonder dat je hiervoor de deur uit hoeft. Deze tuin is in ieder jaargetijde een prettige plek om ontspanning en rust te vinden.

Wellness faciliteiten

Jouw wellness tuin heeft natuurlijk de juiste wellness faciliteiten nodig. Kies voor een mooie buitensauna, een jacuzzi om ‘s zomers en ‘s winters in te bubbelen of een schitterende zwemvijver. Laat ook een mooi terras aanleggen dat voor een gedeelte overdekt is, zodat je hier altijd kunt zitten. Hang boxjes op zodat je via het internet en muziek-apps ontspannende muziek kunt streamen. Zo creëer je een rustige plek waar je op ieder gewenst moment tot rust komt met een goed boek en een kop thee.

Gebruik ontspannende kleuren

Kleuren hebben een positieve werking op je mentale gesteldheid en je energieniveau. Kies in jouw wellness tuin voor kleuren die de sfeer die jij wilt creëren ondersteunen. Kleuren die zorgen voor rust en ontspanning zijn blauw, groen en paars. Blauw is een heldere en uitgebalanceerde kleur die ontspannend werkt en zelfs de bloeddruk verlaagt. Laat deze kleur terugkomen in de tuin door een zwembad, jacuzzi of mooie vijver te plaatsen. Groen komt overal in de natuur voor. Deze kleur werkt stressverlagend door de kalmerende en verzachtende uitstraling. Groen voeg je makkelijk toe door planten en bloemen neer te zetten. Deze planten zijn het hele jaar door mooi. Paars heeft een overdadige en luxe uitstraling en past mooi bij blauw en groen in het wellness concept van jouw tuin.

Lees meer  Tuinafscheiding geluiddicht maken

Strakke lijnen en vormen

Om de achtertuin rust uit te laten stralen, is het aan te raden om met strakke lijnen te werken. Door de bestaande lijnen in je tuin te volgen en hier vervolgens lineair op in te spelen, ervaar je een kalmte in de tuin. Je kunt hiervoor de lijnen vanuit je huis, een tuinhuis of erfafscheiding gebruiken. Door de bestaande ruimte te verlengen oogt de tuin ook ruimtelijker. De lijnen vormen de basis die je uitstekend kunt combineren met organische vormen. Let er op dat er een eenheid ontstaat tussen de verschillende delen van de tuin.

Natuurlijke materialen

Door vooral hout of steen te gebruiken in de tuin, voelt deze echt als een stukje natuur waar je tot rust kunt komen. Hout heeft een warmte uitstraling en is zeer makkelijk toe te passen, bijvoorbeeld als schutting of in houten vlonders op de grond. Beton is een mooi materiaal om met deze tuinstijl te combineren. Dit heeft eveneens een strakke en neutrale uitstraling en in combinatie met de juiste borders met bloemen en planten brengt het rust in de tuin.