hoe heet deze plant

Kun jij veel planten herkennen? Die kennis kan je goed van pas komende bij onze winactie. In iedere editie van Tuinseizoen zijn we op zoek naar de naam van een plant. Wie het juiste antwoord weet, maakt kans op een leuk boek. Doe mee en win!

Hoe heet deze plant?

Barend van der Sanden mailde ons: ,,In Brighton kwam ik deze heerlijk geurende plant tegen. Wat is het? En kan ik hem in de tuin zetten?’’

Vorige editie

De naam van de plant in het januari-februarinummer is Clerodendrum trichotomum var. fargesii. Deze heester wordt ook wel kansenboom of pindakaasboom genoemd; als je over de bladeren wrijft ruiken deze naar pindakaas. Met heerlijk geurende bloei in augustus-september, daarna prachtige blauwe bessen omgeven door karmijnrode schutbladeren. De winnaar is Rosa van Linthout.

Win

Weet jij welke plant het is en of Barend van der Sanden hem in de tuin kan zetten? Vul dan het formulier in en maak kans op een mooi boek!

De winnaar is gekozen. Er kan niet meer worden gereageerd.

  Aly Dassen op 5 april 2018, 19:55

  Wij hebben dit struikje ook in de tuin staan, maar is wel ca. 10 jaar oud en groeit op veenkoloniale grond en is ca. 1,50 hoog. Heeft heerlijk geurende bloempjes en deze is heel gemakkelijk te stekken. Ik heb takjes geknipt en op het water gezet. Na enige maanden kwamen de worteltjes aan. Deze heb ik in potjes gezet en heb ze later aan de deelnemers van onze bloemschikcursus gegeven. Deze plant groeit langzaam, maar is wel heel mooi.

  Hugo Rodeyns op 2 april 2018, 12:31

  Deze plant kan heel zeker in de tuin worden aangeplant, blijft vrij klein en is bijzonder geschikt voor half schaduw.Groenblijvend met in de winter zoet geurende bloemen ! Hoogte ongeveer 35 cm !

  S. Berculo op 22 maart 2018, 20:27

  Sarcococca ruikt heerlijk. Bij ons stond de plant in een pot bij de voordeur, zodat we steeds de heerlijk geur konden opsnuiven. De plant kan ook gewoon in de tuin

   Wil den Otter op 23 maart 2018, 19:10

   Deze struik staat al jaren bij mij in de tuin, en is net uitgebloeid. Hij is goed te snoeien, zodat hij voor een kleine tuin ook zeer geschikt is.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*