Het is weer de hoogste tijd om bloembollen te poten, die in het voorjaar bloeien. En als je een spectaculaire border wilt, vergeet dan niet om daar Alliums (sieruien) tussen te zetten. Met dit pakket van Gardenlovers.nl, een webshop gespecialiseerd in Alliums, zal dat geen probleem zijn. Wil je kans maken op een Allium bloembollenpakket van Gardenlovers.nl? Maak dan de puzzel uit Tuinseizoen oktober en vul hieronder de oplossing in.

Talloze kleine bloempjes

Het pakket bestaat uit drie verschillende soorten: 5 x Allium ‘Globemaster’ (paars), 5 x Allium schubertii (roze) en 5 x Allium ‘Mount Everest’ (wit). Alle drie vormen ze bolvormige bloemen, die elk weer bestaan uit talloze kleine bloempjes. de bloem van ‘Globemaster’ kan wel een doorsende van 30 cm bereiken, die van ‘Mount Everest’ zo’n 20 cm. Ze staan op hoge, robuuste stelen die niet omwaaien. Allium schubertii blijft wat lager, maar valt vooral op vanwege zijn wijd uitstaande bloemsteeltjes.

Plant ze in groepjes

Alliums bloeien afhankelijk van de soort in de periode mei tot augustus en vormen dan wel zes tot acht weken een sieraad voor iedere tuin. Maar ook als ze zijn uitgebloeid, zijn de bloemhoofden nog zeer decoratief! Voor het mooiste resultaat plant je sieruien het beste in groepjes. Na de bloei kun je de bollen delen, waarna je ze direct weer terug plant. Zo voorkom je dat de bol uitgeput raakt en de bloemen na verloop van tijd kleiner worden.

Het pakket heeft een waarde van €60,00
Kijk voor meer informatie op: www.gardenlovers.nl

Wil jij kans maken op een Allium bloembollenpakket van Gardenlovers.nl? Los dan de puzzel op en vul het formulier hieronder in. Meedoen kan tot 31 oktober 2020. De winnaars krijgen vanzelf bericht.

Puzzel oktober 2020

 

  Ingrid op 17 september 2020, 22:05

  Nieuwe kale tuin, dus heel veel ruimte voor mooie Alliums!

  vackier marie-jeanne op 17 september 2020, 09:28

  aangenaam tijdschrift

  Patrick Mertens op 17 september 2020, 02:07

  Doe weer graag mee!!!

  Annemie Cornelis op 17 september 2020, 00:58

  Doe heel graag mee!!!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*