Kun jij veel planten herkennen? Die kennis kan je goed van pas komende bij onze winactie. In iedere editie van TuinSeizoen zijn we op zoek naar de naam van een plant. Wie het juiste antwoord weet, maakt kans op een leuk boek. Doe mee en win!

Hoe heet deze plant?

Tjeerd Helmans mailde ons: ,,Tijdens een wandeling door de duinen zagen we in de nazomer deze struik met oranje bessen. Ik heb deze bessen nooit eerder gezien. Weten jullie hoe deze struik heet?’’

Vorige editie

De naam van de plant in het november-decembernummer is Sauromatum venosum ofwel voodie-lelie. Dit bijzondere, niet-winterharde knolgewas geeft in mei een gespikkelde bloeischede waaruit een heel lange bloeikolf steekt. Deze aasbloem verspreidt een akelige geur, die vliegen aantrekt. Na de bloei verschijnen de bladeren. De winnaar is Litha Veltkamp uit IJmuiden.

Win

Weet jij welke plant Tjeerd tegenkwam tijdens zijn wandeling? Vul dan snel het antwoord in in onderstaand formulier en maak kans op een mooi boek! Klik hier voor meer winacties.

Tjeerd Helmans mailde ons: ,,Tijdens een wandeling door de duinen zagen we in de nazomer deze struik met oranje bessen. Ik heb deze bessen nooit eerder gezien. Weten jullie hoe deze struik heet?’’

Weet jij het? Vul dan het formulier in en maak kans op een mooi boek!

Helaas, deze actie is verlopen

  J. de Visser op 11 april 2018, 18:32

  volgens mij is het Duindoorn Hippophae rhamnoides

  Liesbeth Taalman op 8 maart 2018, 08:55

  De plant wordt aan onze kust ook veel gebruikt door Sergio Herman. Wij waren deze week bij Air Republic in Cadzand bad waar in het dessert deze bessen werden gebruikt.
  Hierbas de las dunas is een likeur ontwikkeld mede onder toezien van Sergio Herman met gebruik van oa de duindoornbessen

  Wil Mes op 6 maart 2018, 19:03

  Deze plant doet mij weer denken toen wij vroeger als gezin regelmatig op zondag de duinen introkken om te wandelen. Mijn moeder nam toen weleens een tak met bessen mee om in een vaas thuis te zetten. De wat zurige geur kan ik nog naar voren halen.

  Milou op 3 maart 2018, 02:12

  Ja die plant ken ik, en heb het antwoord zojuist doorgemaild. Ik wil er nog even bij zeggen dat het altijd zo opvallend is dat de meest gekleurde planten/ bessen vaak juist de giftige zijn (op uitzonderingen na) Net zoals bij dieren, de meest gekleurde hebben deze kleuren zodat vijanden weten dat deze niet te eten zijn. Ik vraag me af of planten hun felgekleurde bessen ook als bescherming dragen. Wie weet staat het antwoord wel in het boek. Mooie actie!

  Nanda op 28 februari 2018, 08:57

  Je kunt nooit te veel weten over planten. Ben dol op de natuur. Hoe planten zich aanpassen in hun omgeving en of klimaat. Geniaal!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*