Kun jij veel planten herkennen? Die kennis kan je goed van pas komende bij onze winactie. In iedere editie van TuinSeizoen zijn we op zoek naar de naam van een plant. Wie het juiste antwoord weet, maakt kans op een leuk boek. Doe mee en win!

Welke plant is dit?

Lezeres Elly den Hartogh mailde ons met de vraag wat voor plant dit is. “Deze foto is eind juli gemaakt in de Drôme (Frankrijk). De struik is zeker 3-5 meter hoog en de overweldigende zoete geur van de bloemen is al op meters afstand te ruiken. Ik ben erg benieuwd of iemand het weet.”

Vorige editie

De naam van de plant in het oktobernummer was morgenster (Tragopogon porrifolius). Bets Pijnappels uit Udenhout hebben we getrokken als winnaar. Morgenster is een beschermde wilde plant die in juni-juli stervormige lilablauwe bloemen geeft. De plant bloeit dan alleen in de ochtend, vroeg in de middag gaan de bloemen weer dicht.

Win

Weet jij welke plant Elly tegenkwam in Frankrijk? Vul dan snel het formulier in en wie weet win jij deze keer het boek. Klik hier voor onze andere winacties.

Helaas, deze actie is inmiddels verlopen!

  Ploni Kooistra op 23 december 2018, 10:23

  oplossing puzzel woordzoeker:
  Stappenplan

   Willy Krings op 22 februari 2019, 00:29

   Waterlely

   Redactie op 2 januari 2019, 09:24

   Dag Ploni, bedankt voor uw reactie. Het antwoord van de puzzel kunt u invullen in het formulier via deze link: https://tuinseizoen.com/winactie/puzzel-januari-februari-maak-kans-op-2-x-entreekaarten-voor-tuinidee-2019/

   Vriendelijke groet van de redactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*