Geef oude producten een tweede leven door ze te gebruiken als hulpmiddel in je tuin of ter decoratie. Heel veel spullen kun je voor andere doeleinden gebruiken dan dat ze oorspronkelijk bedoeld waren. Zo ben je niet alleen origineel, het is ook nog eens leuk om zelf aan de slag te gaan!

Blikken emmertjes kun je ophangen aan je schutting. Je hebt ze in allerlei kleuren, maten en met verschillende patronen. Vul deze met bloemetjes en je tuin is helemaal klaar voor de lente!

petfles
Maak van PET-flessen minikasjes en plant er lente-uitjes in. Zorg dat de grond niet uitdroogt; binnenkort kun je dan uitjes oogsten.

bloemenvaas
Hang een glazen pot of vaas op aan een boomtak en zet er een klein boeketje in. Vul je vaas of pot met water, bind er een stevig touw aan en schik er wat mooie bloemen in. Hang deze vervolgens op in je tuin.

autoband
Heb je nog afgedankte  autobanden liggen? Verf deze in vrolijke kleuren en vul ze met potgrond. Zaai hier je favoriete bloemen in en je de tuin ziet er meteen een stuk kleurrijker uit!

vogelhuis
Je kunt natuurlijk een vogelhuisje in de winkel kopen, maar wat is er nou leuker dan je eigen vogelhuisje knutselen? Het neemt even wat tijd in beslag, maar je kunt hem helemaal naar smaak maken. Zo past hij zeker in je tuin!

Lees meer  Feestelijke bessen in de winter