In het voorjaar zijn er heel wat bolgewassen die op pot verkrijgbaar zijn bij tuincentra of bloemenwinkel. Dat is handig, want zo heb je direct kleur op je balkon of terras. Zet deze 10 lentetoppers met pot en al in een mooie sierpot of verplant ze en maak je eigen lentecombinaties.

10 Lentetoppers in pot:

1. Narcissen: behalve gele zijn er ook witte, roze, tweekleurige en zoetgeurende narcissen in potten.

2. Hyacinten: geen lentebloeier staat zo bekend om zijn voorjaarsparfum als de hyacint.

3. Blauwe druifjes: ook verkrijgbaar in wit. Plant ze op een lichte plek in de border; grote kans dat ze volgend jaar opnieuw tot bloei komen.

4. Tulpen: normaal gesproken bloeien tulpen pas vanaf april in de tuin. Bloeiende tulpen in pot zijn nu al in diverse kleuren verkrijgbaar.

5. Krokussen: deze bloeien buiten al in februari en omdat het nog koud is, bloeien ze extra lang. Ook kant-en-klaar verkrijgbaar in een potje.

6. Kievitsbloemen: deze lentebloeier oogt fragiel maar het tegendeel is waar: hij laat zich echt niet omverblazen door een stevige windvlaag.

7. Irissen: de intens blauwe bloemen zorgen voor een opvallend kleuraccent. Plant de bolletjes na de bloei op een licht plekje in de tuin.

8. Anemone blanda: Anemona blanda kenmerkt zich door lieflijke bloemetjes in blauw of wit. Staat ook mooi in een hoge pot.

9. Sneeuwklokjes: je kunt deze kant-en-klare lentebloeier het beste in de tuin planten. Als ze het naar hun zin hebben, komen er elk voorjaar meer sneeuwklokjes.

10. Lelietjes van dalen: in maart is dit zoetgeurende bolgewasje in pot verkrijgbaar. Voorzichtig ermee in de tuin: lelietjes van dalen breiden zich enorm uit!

Lees meer  Waarom kiezen voor een Witte Himalayaberk