Voor een gezellige landelijke tuin waarin je op warme zomerdagen geniet van een ontbijtje met geroosterd brood en verse jus d’orange, hoef je echt niet per se op het platteland te wonen. Met deze tips maak je ook midden in de stad je tuin tot een landelijk plaat(s)je!

geel bruin landelijk
1. Geel en hout
Combineer gele bloemen met stoer hout; boerenwormkruid (Tanacetum vulgare), Rudbeckia en zonnekruid (Helenium) zijn heel geschikte bloemen. Zij horen echt thuis in een landelijke tuin.

bosje bloemen
2. Zelf geplukt
Een vrolijke bos bloemen uit eigen tuin hoort natuurlijk op tafel! In de zomer stralen er rozen, lupines, duizendschoon en zonnehoedjes en aan de eind van het seizoen dahlia’s, herfstasters en hortensia’s.
landelijke tuin kat
3. Iedereen is welkom in een landelijke tuin
Maak wat beschutte plekjes in je tuin, waar vogels en andere dieren zich welkom voelen. Zaai in het voorjaar een vrolijk eenjarig bloemenmengsel met bijvoorbeeld zinnia’s.ZINNIA
De bloemen zijn een welkome verrassing aan het eind van de zomer. Ook bijen en vlinders voelen zich door deze vrolijke bloemetjes helemaal thuis in jouw landelijke tuin!

zonnehoed landelijke tuin
4. Genieten in een landelijke tuin!
Vergeet zelf niet te genieten in de tuin met een goed boek, dat je leest in de schaduw van je zonnehoed.
landelijke tuin

Meer tips en inspiratie vind je in Tuinontwerp 2016.

Lees meer  Vrolijk je balkon op met mooie balkonplanten