Wil je (meer) bloemen in je tuin zonder dat dit al te veel werk kost? Maak dan een keuze uit deze makkelijke vaste planten in dit artikel, geselecteerd door de Tuinen van Appeltern.

1. Tuingeranium (ooievaarsbek)
Tuingeraniums zijn heel veelzijdig en gemakkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in eindeloos veel verschillende soorten en cultivars, met een hoge, lage of compacte groeivorm, in tinten wit, roze, blauw, paars en violet. Sommige zijn half wintergroen. De meeste soorten houden van zon, maar er zijn er ook die beter gedijen in de schaduw. Kijk hier voor 5 mooie soorten!
Geranium-Anne-Thomson-

2. Helleborus (kerstroos)
Helleborus behoort tot een van de mooiste vroege bloeiers. Deze wintergroene  makkelijke vaste planten bloeien maandenlang en ook uitgebloeid zijn de bloemen nog mooi. Het bekendst is Helleborus niger, de witte kerstroos, die met kerst bloeiend in pot verkrijgbaar is. In de tuin bloeit hij meestal pas in januari. Helleborus is er in diverse soorten. De meestal knikkende bloemen zijn stuk voor stuk juweeltjes, maar wil je ze goed bekijken dan moet je door de knieën!
Helleborus
Helleborus orientalis (oosterse kerstroos) is verkrijgbaar in vele varianten aan bloemen. De Helleborus op de foto is een hybride en valt op door de fraai gespikkelde bloemen. Bloei: januari-maart. Hoogte: 30-40 cm. Halfschaduw. Goede tuingrond, niet te nat.

3. Persicaria (duizendknoop)
Duizendknoop is een veelzijdige plantensoort. Het zijn allemaal makkelijke vaste planten die weelderig groeien en goed passen in een natuurlijk ogende border. En de bloei? Die gaat vaak eindeloos lang door!
Persicaria
Persicaria affinis ’Superba’ is een mooie bodembedekker dankzij het frisgroene blad waar de talrijke lichtroze en rozerode bloemaren uit omhoog schieten. bloei: juli-oktober * hoogte: 25 cm * zon of halfschaduw * goede tuingrond
Salvia-officinalis-'Tricolo'
4. Salvia (salie)
Vaste plant salvia’s zijn mooie en makkelijke planten voor een zonnige plek. De meeste soorten bloeien uitbundig en lang, de nectar in de bloemen lokt bovendien veel bijen en vlinders. Verkrijgbaar in roze, paarse en violetblauwe bloemtinten en ook in wit (zie openingsfoto).

Lees meer  Rozen op zure zandgrond

5. Sedum
Ook sedum is een hele gemakkelijke en mooie plant  voor in de border óf op het balkon!Sedum-Matrona
De Tuinen van Appeltern
Meer ideeën opdoen over beplanting? Of over bestrating, verlichting, tuinontwerp en meer? Ga dan eens naar de Tuinen van Appeltern, gelegen in het land van Maas en Waal. Of kijk op de website: www.appeltern.nl