Met het oog op de lente zijn er een aantal mooie bloemen die binnenkort al zichtbaar zijn in onze tuinen.

1. Narcis ‘Topolino’
Dit vroegbloeiende narcisje kijkt je met zijn crèmegele bloemen met een geel trompetje vrolijk aan. Met zijn hoogte van slechts 15-20 cm hoort, Topolino bij de dwergnarcisjes, zodat hij uitstekend geschikt is voor potten en bakken.

Narcis jetfire
2. Narcis ‘Jetfire’

De heldergele bloemen met een oranje trompetje geven Jetfire een warme uitstraling. Met zijn hoogte van 25-35 cm is dit narcisje prima geschikt voor potten en bakken, maar als je ze later in de tuin zet op een plek met wat zon, komen ze elk jaar terug.

Blauwe druifjes
3. Blauwe druifjes

Een van de betrouwbaarste voorjaarsbloeiers is het blauwe druifje. Muscari ‘Blue Magic’ is vanwege zijn mooie bloemkleur en korte blad uitstekend geschikt voor potten en bakken, maar doet het later ook prima op een zonnige plek in je tuin.

Primula
4. Primula’s

Naast de vrolijke ‘gewone’ primula’s zijn ook witte of paarse kogelprimula’s leuk in lentecombinaties. Primulabloemen houden niet van vorst en sneeuw, maar de plantjes zelf zijn uitstekend winterhard. Zet ze later in lichte schaduw in de tuin.

Dubbele madeliefjes
5. Dubbele madeliefjes

Het dubbele madeliefje wordt als tweejarige vanaf maart te koop aangeboden en bloeit bijzonder lang door, vaak tot in mei. Ze zijn er met roze en rode bloemen en in fris wit, zodat je ze uitstekend met andere lentebloeiers kunt combineren.

Viooltjes
6. Viooltjes

Als vroegste lenteboden zijn viooltjes uitstekend bestand tegen de winterkou, bovendien zijn ze er in allerlei kleuren. Tijdens vorst ‘houden ze even de adem in’, om daarna bij mildere temperaturen weer verder te bloeien.

Lees meer  Hagen met kale wortel planten