Cactussen zijn echte zomerplanten, ze zijn goed bestand tegen zinderende temperaturen én ze zijn er in heel veel soorten: met of zonder bloemen. De afwijkende vormen en groottes van deze woonplant sluiten mooi aan bij de huidige stijltrend waarin traditionele grenzen vervagen.

1. Bloeiende cactussen
Mammilaria zijn bloeiende cactussen. De Echino is bolvorming met prachtige gelijkmatige ribbels. Gymnocalycium lijkt te zijn opgebouwd uit groene kogels en heeft een trechterbloem. En Cereus groeit als een zuil die in het wild wel tien meter kan worden.

cactus
2. Koud en warm

In het wild groeit de cactus in Afrika en Midden en Zuid-Amerika, zowel in koude hooggebergtes als in de tropische Cariben.
cactus3. Neerslag
Hoewel cactussen vaak worden geassocieerd met de woestijn, zijn er maar een paar die tegen die extreme droogte kunnen. De meeste groeien in gebieden met 5-50 cm neerslag per jaar.

cactuss
4. Handige doorns
De doorns zijn het eigen ecosysteem van de cactus. In de natuur beschermen ze tegen aanvreten door dieren, nachtelijke kou en felle zon. Daarnaast zorgen ze voor een beetje afkoeling, dauwabsorptie en afvoer van neerslag.

5. Lekker cactusje!
Cactussen zijn al eeuwenlang een bron van voedsel, drank, medicijnen, gereedschappen en bouwmaterialen.
cactusje

6.Stekels verwijderen met olijfolie
Een stekel opgelopen? Een grote haal je er uit met een pincet, bij fijne stekels smeer je de huid in met olijfolie, dan wrijf je ze er zo uit.
prikkelbare-cactus
7. Grootste cactus ter wereld
De grootste cactus ter wereld is de Sagaura die 1 m dik en 20 meter hoog kan worden, en zich daarmee kan meten aan een forse boom.

Lees meer  Feestelijke hangers vol vogelvoer