Ben jij een echt buitenmens en ben je dol op je tuin? Dan is het goed om eens na te denken over een tuinhuisje. Een tuinhuisje heeft namelijk ontzettend veel voordelen, zowel voor jezelf als voor de praktische zaken waaronder het kunnen opbergen van je tuingereedschap. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het voor je spullen niet bevorderlijk is om de hele winter buiten te moeten staan en ook in huis is niet altijd even handig. Vooral niet wanneer je kinderen hebt bijvoorbeeld. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je kinderen met een hark aan de haal gaan terwijl je even niet oplet. Omdat er daarnaast nog veel meer voordelen zijn van het  hebben van een tuinhuisje in je tuin, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Extra opslagruimte

We hebben het natuurlijk al even genoemd, maar de voornaamste reden dat mensen kiezen voor een tuinhuisje, is omdat het ze extra ruimte geeft. Je kunt je wel voorstellen dat het verre van ideaal is om de tuinkussens in de bijkeuken te moeten bewaren gedurende de  herfst- en wintermaanden of nog erger, naar zolder te moeten slepen. Hoe fijn is het dan dat je een tuinhuisje hebt waar je ze allemaal droog en makkelijk in kunt bewaren? Dit geldt overigens ook voor je andere spullen, zoals je tuingereedschap, fietsen (mits ruimte genoeg) en andere spullen. Het is alleen wel even belangrijk om te kijken naar de vloer. Je kunt er namelijk voor kiezen om het tuinhuisje op de tegels te zetten, maar je kunt ook voor een gietvloer van epoxywinkel.nl kiezen, zodat je zeker weet dat de vloer mooi egaal en glad is en ook tegen een stootje kan door de coating.

Lees meer  Houten tuinmeubelen beschermen

Veelzijdige ruimte

Tuinhuisjes zijn er in allerlei soorten en maten. Het kan dus heel goed zijn dat jij een grote tuin hebt en dus meer dan voldoende ruimte hebt om er een flink tuinhuis neer te zetten die je niet alleen kunt gebruiken voor het opbergen van wat spullen, maar bijvoorbeeld ook als plek om te kunnen zitten wanneer het buiten kouder wordt of regent. Wat dacht je van een tuinhuisje gecombineerd met overkapping en daarnaast een aparte opslag, zodat het er altijd netjes en opgeruimd uitziet? Laat bijvoorbeeld een vloer van epoxy giethars aanbrengen op de vloer, zodat je deze ruimte net even wat gezelliger maakt en ook goed isoleert. Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je kiezen voor vloerverwarming, zodat de ruimte bijvoorbeeld ook kan worden gebruikt als thuiskantoor.

Verhoog de waarde van je woning

Naast de praktische voordelen voegt een tuinhuisje ook waarde toe aan je woning. Vooral wanneer je woning geen of een kleine schuur heeft, is dit voor een eventuele koper natuurlijk extra interessant. Helemaal wanneer je kiest voor een mooie gietvloer, dan is het al direct een heel ander gezicht. Tegenwoordig kun je gietvloeren laten aanleggen in allerlei kleuren en kun je dus het beste kiezen voor een neutrale kleur.