Wil je jarenlang blijven genieten van verwilderingsbolletjes als sneeuwklokjes, sneeuwroem, blauwe druifjes, scilla’s en narcisjes? Geef ze dan na de bloei een beetje mest, zodat ze reserves kunnen opslaan voor volgend jaar.

Al die leuke lentebloeiende bolgewasjes kunnen zo vroeg in bloei staan omdat hun bloem al vorig jaar in de bol werd aangelegd. Als de eerste zonnestralen de grond verwarmen groeien ze razendsnel uit en openen hun bloemen.

Beetje mest

Na de bloei moeten ze wel opnieuw op krachten komen. Daarbij hebben ze hun blad hard nodig om uit zonlicht suikers te maken. Knip het blad dus niet af, maar laat het vanzelf afsterven.
Ook is het belangrijk om bolletjes voldoende mest te geven. Als je dat niet gedaan hebt toen de neusjes net boven de grond kwamen, doe het dan direct na de bloei. Los wat koemestkorrels op in een gieter water, zodat het sneller opgenomen kan worden of strooi een beetje kunstmest.
In de korte tijd dat ze boven de grond staan kunnen de bollen dan voldoende reserves aanleggen. Zo zullen die leuke lentebloeiers ook volgend jaar je tuin weer opvrolijken!

Lees meer  Planttijd voor bollen