Als jij een buitenmens bent dan geniet je waarschijnlijk enorm veel van je tuin. Maar voor degene die geen buitenmensen zijn kan een tuin een groot obstakel zijn voordat er van genoten kan worden. Als jij zo iemand bent dan is dit artikel voor jou, want hier bespreken we hoe je de ideale plek maakt van je tuin. Voor je het weet wil je niet meer weg uit je tuin en kan je de hele zomer genieten van de beste plekjes in je tuin!

Maak je tuin schoon

Voordat je kan genieten van je tuin is het belangrijk dat je deze schoonmaakt. Niemand wil namelijk lekker achteroverleunen in een jungle vol onkruid en overwoekerde planten. Allereerst kun je dus je planten gaan snoeien. Normaliter is het nodig om je planten één tot drie keer per jaar te snoeien, zodat deze niet de hele tuin overneemt. Let wel op wanneer je je planten snoeit in het jaar. De lente, zomer en herfst zijn ideale seizoenen om je planten aan te pakken. De winter is dat dus niet. Veel planten gaan tijdens de winter dood als ze gesnoeid worden, door de koud. Na het snoeien kan je aan de slag met het onkruid. Het onkruid kan op vele manieren bestreden worden. Zo kan je het onkruid met de hand verwijderen of kan je kiezen voor een onkruidverdelger. Zo een onkruidverdelger kan echter ook schade aanbrengen aan omliggende planten en dieren. Let daarom goed op je tuin wanneer je onkruidverdelger gebruikt, zodat je huisdieren of planten hier niet onder lijden.

Lees meer  Je moestuin in de spotlights met een blog of vlog

Maak je tuin comfortabel

Als je tuin opgeruimd is is het tijd om je tuin comfortabel te maken, zodat je hierna kan genieten van je tuin. Om je tuin comfortabel te maken is het goed om na te denken waarvoor je je tuin wilt gaan gebruiken. Veel mensen vinden het fijn om in de lente en zomer buiten te genieten van het weer tijdens het eten. Hierdoor nemen ze vaak een eettafel voor buiten met eetstoelen of een tuinbank. Door de stoelen en tuinbank is er plek om te zitten en met de eettafel is het de ideale plek om bijvoorbeeld een barbeque te organiseren. Maar als je echt wilt leren genieten van je tuin dan wordt er aangeraden een ligstoel tuin aan te schaffen. Met een ligstoel tuin kan je namelijk echt achterover liggen en een aantal zonnestralen pakken om je huid te bruinen.