Tuinarchitecten Annabelle Tieter en Mathieu De Telder wonen boven hun bedrijf De Telder Tuinen middenin het havengebied van Gent. Vanuit hun loft stappen ze zó hun zonnige dakterras op dat óók bedoeld is als showruimte voor klanten.

Annabelle Tieter: ,,Vanaf het dakterras hebben we een vrij mooi uitzicht op oude fabrieksgebouwen. Dát zicht hebben we behouden; het minder mooie zicht hebben we weggewerkt met hogere, voornamelijk wintergroene beplanting. Die zorgt ook voor privacy. Vanwege de beperkte ruimte hebben we meubilair gekozen dat multifunctioneel is. Bij het ronde tuinmeubel van Extremis kun je de tafel laten zakken en dan heb je een loungebed, ook de parasol die eraan vast zit vonden we een pluspunt. We zitten in de zomer veel buiten en omdat we op het dakterras de hele dag zon hebben, kan het er erg warm worden.”

,,De bakken hebben we zelf gemaakt. Ze zijn opgebouwd uit betonplexplaten en ze zijn optisch zwevend; de lichtstrip eronder geeft ’s avonds het effect dat de bakken los van de grond staan. De bakken hebben we bekleed met inoxplaten, maar dat vonden we toch te weinig sfeer uitstralen. Toen kwamen we op het idee er latjes op te plakken, met als inspiratie de barcode. Het idee hierachter is, dat iedere tuin uniek is en dus ook een unieke code heeft. De latjes hebben we wit geschilderd om het geheel op te frissen en om het één geheel te laten vormen met de meubels. Al met al is het enorm veel werk geweest, óók omdat we de latjes in verstek hebben gezaagd, maar met het eindresultaat zijn we erg blij!”

Lees meer  In 4 stappen een geweldig terras

Planten op dit dakterras
Acer palmatum ’Green Lace’ (Japanse esdoorn)
Buxus sempervirens
Fargesia rufa (niet woekerende bamboe)
Liriope muscari (leliegras)

Bovenstaand artikel is gepubliceerd in Tuinontwerp 2 – 2014.

Details

Soort: Dakterras

Gegevens ontwerper

Mathieu De Telder en Annabelle Tieter – De Telder Tuinen
Wiedauwkaai 27a
9000 Gent