Dagpauwoog, kleine vos, koolwitje… en met wat geluk ook nog een kolibrievlinder! Wist je dat er gemiddeld 7 soorten vlinders in een tuin vliegen? Doe mee met de landelijke tuinvlindertelling! 

Zowel in Nederland als België wordt in het weekend van 2 t/m 4 augustus de landelijke tuinvlindertelling gehouden. Zo kan er gemeten worden hoe het met de natuur in de omgeving gaat. Bovendien is het leuk om te kijken welke vlinders je in je tuin ziet!
De telling is belangrijk, want dagvlinders reageren snel op het milieu en klimaatverandering. In tuinen daalt het aantal vlinders vooral door het gebruik van veel tegels en split. Vlinders hebben immers bloemen en nectar nodig. Op www.vlindermee.nl vind je tips en plantenlijsten om je tuin te veranderen in een vlinderparadijs!

Voor de Nederlandse tuinvlindertelling is een gloednieuwe vlinderapp ontwikkeld. Hiermee kun je eenvoudig vlinders zoeken op kleur, naam of familie en direct alle waarnemingen doorgeven. Ook de website www.vlindermee.nl is vernieuwd.

Iedereen kan meedoen aan de tuinvlindertelling, of je tuin nu groot of klein is. Het tellen hoeft niet meer dan een kwartier in beslag te nemen.

• Download alvast de gratis kaart om vlinders te herkennen:
www.vlindermee.nl/doc/zoekkaart.pdf

• Voor Nederland:
Tel mee op 2, 3 en 4 augustus 2013: www.vlindermee.nl
Download hier de gratis vlindermee-app:
nature2u.nl/vlindermee/vlindermee-app

• Voor België:
Tel mee op 3 of 4 augustus 2013: www.vlindermee.be

Lees meer  Gebroken hartje steelt de show