Wil je deze zomer eindelijk op dat nieuwe terrasje achter in je tuin kunnen zitten? Of het bestaande eetterras bij je woning aanpassen? We hebben een paar tips voor je!

Bepaal ten eerste waarvoor je het terras gaat gebruiken. Is het voor je kopje thee in de ochtendzon, of om gezellig met gasten buiten te eten. Ga uit van ongeveer 2 m2 terras per persoon; wil je met 6 man kunnen eten, dan heb je dus 12 m2 terras nodig.

Ook de ligging is belangrijk. Waar staat wanneer de zon? Over het algemeen is een terras dat pal in de zon ligt niet echt een optimaal eetterras. Een beetje ‘rugdekking’ is ook niet verkeerd: een boom, een haag of muurtje wordt vaak als prettig ervaren. En ben je overdag vaak weg en pas aan het eind van de middag thuis? Situeer je terras dan daar waar de avondzon vrij spel heeft.

En dan de bestrating; als je nog niet precies weet wat je wilt, kan dat heel lastig zijn. De keus is immers enorm en liggen de tegels, hout, grind of ander materiaal er eenmaal, dan haal je dat niet zo snel meer weg. Belangrijk is, dat het materiaal past bij de sfeer van je tuin en het materiaal van je huis. Zorg dat huis en en tuin een geheel worden.

Wil je met eigen ogen zien wat er allemaal mogelijk is en je goed oriënteren, dan raden we je aan eens een kijkje te nemen in De Tuinen van Appeltern. Met meer dan 200 voorbeeldtuinen vind je daar vast jouw terras!

Lees meer  5 tips voor balkon en dakterras