Hoewel de meeste planten al zijn uitgebloeid, zullen er in november – op voorwaarde dat het nog niet of nauwelijks gevroren heeft – nog steeds eigenzinnige doorbloeiers te vinden zijn die van geen ophouden weten. De planten zijn misschien niet meer in volle glorie te bewonderen, maar deze maand zijn we doorgaans blij met elke bloem die we nog kunnen vinden.

Herfstasters doen nog steeds hun best en daarnaast zijn er prachtige geraniums (zoals Geranium ’Rozanne’, G. ’Crystal Lake’ en G. ’Dilys’), die nog steeds dapper doorbloeien.

Laatbloeiers

Ook Tradescantia’s blijven knoppen vormen tot de herfst er een eind aan maakt en veel Persicaria’s (waaronder P. amplexicaulis en P. microcephala) doen hetzelfde. Erigeron karvinskianus begint al in april te bloeien en blijft doorgaan tot er praktisch niets anders meer bloeit in de tuin.

Als je nu in jouw tuin nog wat kleur wilt, is dit een goed moment om een bezoekje aan een kweker te brengen. Hier kun je precies zien wat er nog bloeit. November is bovendien een perfecte planttijd. De bodem is nog warm, zodat de nieuwe planten snel wortel zullen schieten.

Er zijn nog een aantal klusjes te doen in november

Lees meer  Verbena stekken