Wie een fleurig terras en balkon wil, heeft nu keuze genoeg uit eenjarigen voor potten en bakken. Bij het tuincentrum, de bloemist of op de markt staan deze vrolijke bloeiers nu rijen dik.

Sommige klassiekers zijn onverslaanbaar, zoals geraniums die het dan ook volhouden tot de eerste nachtvorst. Ook petunia’s en surfinia’s bloeien onvermoeibaar door. Er is zoveel moois op de markt dat je ook prachtige combinaties op kleur kunt maken. Of zoek een vrolijke bonte mix bij elkaar.

Oppotten en verzorgen

Gebruik voor eenjarigen in potten en bakken altijd goede potgrond – de planten moeten immers in die minimale hoeveelheid grond maximaal presteren. Zorg ook voor voldoende mest: geef wekelijks wat in het gietwater of meng tijdens het oppotten mestkorrels met langzame afgifte door de grond. Sommige potgrondsoorten bevatten al waterkristallen of terracotta korrels die vocht vasthouden, waardoor de grond minder snel uitdroogt. Je kunt ook zelf waterkristallen toevoegen; laat deze gelkorrels wel een paar uur voorweken, voordat je ze door de potgrond mengt. Zo heb je een seizoen lang plezier van al die vrolijke mooie bloeiers!

Lees meer  Botanische tulpen: sierlijk en robuust