Wil je eens iets anders eten? Maak dan deze gehaktballen met roomse kervel en tuinkruiden. Het gerecht is geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten
1 kg gehakt
1 bosje roomse kervel
bieslook
2 eieren
peper en zout
4 el paneermeel

Bereiding Neem een kom, doe er het gehakt in en meng met fijngesnipperde roomse kervel en bieslook. Breek 2 eieren en doe er 4 el paneermeel bij. Kruid met peper en zout. Kneed alles met de handen en draai er balletjes van. Verhit in een pan wat olijfolie en bak de gehaktballen tot ze een bruin korstje krijgen. Serveer de gehaktballen met roomse kervel en tuinkruiden als borrelhapje of eet met geroosterd knoflookbrood.

Tips & tricks
Roomse kervel groeit het best op een schaduwrijke plaats. De plant wordt ten onrechte nog maar weinig gekweekt. Je zaait of plant roomse kervel vanaf maart. Zorg voor voldoende water en wacht geduldig af. Een jaar wachten en je kunt voor het eerst oogsten. Vanaf eind februari kun je, bij zacht weer, al een eerste keer plukken. In april komen er witte bloemschermen aan de plant. Roomse kervel lijkt op het eerste oog sprekend op fluitenkruid, een plant die je vaak langs de kant van de weg vindt.

Lees meer  Wat te doen met afgevallen blad in de herfst?