Groene aanslag verwijderen voor een fris terras. Het is heerlijk om na de winter je terras en tuinpaden eens goed schoon te maken en op te fleuren met allerlei bloemen en planten! 

Alg verwijderen met hogedrukspuit

Na de winter zien je terras en paden vaak groen van de aanslag. Vooral na een natte winter ontstaat er veel mos en alg. Die groene aanslag (algen) verwijder je prima met de hogedrukspuit; trek laarzen aan tegen het gespetter of gebruik een speciaal opzetstuk voor terrassen. Stel bij tegels met een coating en houten vlonders de druk zo laag mogelijk in, net als bij brede voegen, anders spuit je het voegenzand weg.

Huismiddeltjes  tegen alg

Heb je geen hogedrukspuit, dan kun je de algen ook te lijf gaan met een van deze twee huismiddeltjes. Los vier eetlepels soda plus een scheut groene zeep op in een emmer heet water en laat dat een tijdje op de bestrating intrekken; schrob na met schoon water. Je kunt ook heet water met een flinke scheut schoonmaakazijn gebruiken; in dat geval laat je de tegels eerst goed opdrogen en veeg je de aanslag daarna weg. Geef je terras na deze opfrisbeurt meteen een vrolijke lentelook, bijvoorbeeld met wat potten viooltjes, primula’s of madeliefjes!

Bekijk hier meer leuke lenteklussen!

Lees meer  Bloeiende narcis versus dikke laag ijzel