Van plan om je tuin wat op te vrolijken? Fleur je entree of terras dan op met een hanging basket. De mand zal snel een uitbundige wolk van bloemen vormen.

Neem een ruime hangmand, want die droogt minder snel uit. Leg op de voering eerst een rondje van plastic waarin je wat gaatjes prikt. Schep er vervolgens wat potgrond op. Voor een echte Engelse hanging basket beplant je niet alleen de bovenkant, maar ook de zijkanten. Snijd hiervoor eerst de voering op een paar plaatsen in.

Opvullen
Gebruik kleine plantjes en spoel de wortelkluitjes uit. Steek ze voorzichtig van buiten naar binnen door de voering, waar je de wortels opnieuw met potgrond bedekt. Zet tot slot enkele planten bovenin de mand en vul alles goed op met grond.

Hangplanten 
Als je deze methode te omslachtig vindt, kun je ook alleen de bovenzijde van de mand beplanten. Zet dan wat opgaande planten in het midden en kies rondom voor hangplanten, zodat je mand straks een uitbundige wolk van bloemen vormt. Regelmatig water en voeding geven is natuurlijk onontbeerlijk.

Lees meer  Oost-Indische kers in de tuin