Rond september zijn de ergste zomerhitte en droogte voorbij. Meestal krijgen we aangename temperaturen, met een afwisseling van zon en regen. Daarom is de vroege herfst een prima planttijd! 

Bijna alles wat in pot gekweekt is kun je nu nog planten, omdat ze in de warme bodem snel wortelen (een uitzondering zijn de minder winterharde soorten, die plant je beter in de late lente). Als je nu een kijkje neemt bij de gespecialiseerde kwekers, hebben ze vaak verrassend veel keus. Alle planten die ze sinds de lente vermeerderd hebben, staan er nu op voorraad. Dat biedt je een uitgelezen kans om je border met iets bijzonders aan te vullen!
Loop meteen even langs de moerbedden om ideeën op te doen voor interessante nazomerbloeiers, die nu op hun mooist zijn. Herfstasters zijn er bijvoorbeeld in zoveel vormen en kleuren, dat je die het best ter plekke bekijkt wat je mooi vindt.

Je kunt in de nazomer en vroege herfst niet alleen je vaste planten aanvullen, maar ook in pot gekweekte rozen en clematis aanplanten, net als wintergroene soorten als coniferen, dennen, buxushaagjes en wintergroene heesters.

Lees meer  De kracht van onkruid