De krabspinnen gaan op bloemen zitten en reflecteren met hun lichaam uv-licht van de zon, waardoor de bloemen meer glans krijgen. De glanzende bloemen zijn op hun beurt heel aantrekkelijk voor insecten, vooral bijen worden er heel blij van. 

 

De vangst wordt vervolgens opgepeuzeld door de spinnen. Wetenschappers vingen 68 soorten krabspinnen waarvan bekend is dat ze hun prooien opwachten in de buurt van bloemen. De meeste soorten gaan achter de bladeren of takken zitten, maar sommige gaan boven op de bloemen zitten en deze soorten zijn vaak goed gecamoufleerd.

Aantrekkelijk voor bijen
Uit het onderzoek blijkt dat deze soorten meer uv-licht van de zon reflecteren dan andere spinnen. De onderzoekers ontdekten dat bijen eerder geneigd zijn om een bloem te bezoeken als er een spin op zit die uv-licht reflecteert.

Niet alleen voordelen
Hoofdonderzoeker Felipe Gawryszewski denkt dat het weerkaatsen van zonlicht de spinnen niet alleen voordelen biedt. Ze vallen namelijk meer op. “Ze trekken er meer prooidieren mee aan, maar misschien ook wel meer roofdieren.”

Bron: Nu.nl

Lees meer  Lamium orvala: oudroze-witte lipbloemen in mei