Als tuinliefhebbers zijn we blij dat we in deze bijzondere tijd afleiding kunnen vinden in onze tuin. Naast een welkom moment van ontspanning blijkt uit onderzoek van de International Association of Horticultural Producers (AIPH) dat tuinieren ook nog eens goed voor je gezondheid is.

Wetenschappers hebben aangetoond dat zowel het klussen in de tuin als even genieten op je tuinstoel of op je balkon helpt je mentale gezondheid te verbeteren. In de tuin geniet je even van de natuur en dat versterkt je cognitieve functies en verbetert je emotionele welzijn. Daarnaast helpt tuinieren bij het verminderen van depressies en nervositeit. In sommige gevallen is zelfs aangetoond dat tuinieren helpt bij obesitas en hartziekten.

Een gemeenschapsgevoel

De tuin is niet alleen een plek waar je zelf tot rust kan komen, maar je ook verbonden kan voelen met anderen. Sociale contacten zijn weliswaar fysiek beperkt nu, maar dat betekent niet dat je alleen hoeft te zijn. Juist nu is het een mooie tijd om in contact te komen met andere tuinliefhebbers en elkaar te inspireren. Daarom heeft de redactie van Tuinseizoen samen met haar collega-redacties de hashtag #LiefdevoorGroen in het leven geroepen. Onder deze hashtag delen wij als redactie inspirerende foto’s en filmpjes en kun jij ook jouw groene tips of een mooie tuinfoto delen.

Maak jouw droomtuin

In ons drukke dagelijkse leven is er weinig tijd voor de tuin, maar nu velen thuiszitten is die tijd er wel. Pak daarom nu je kans om jouw droomtuin te creëren. Nu je ook veel tijd in je tuin zal doorbrengen is het wel zo fijn om een gezellige plek te hebben.

Lees meer  Prachtige combinaties met tulpen en narcissen

Ga je nu liever niet naar een tuincentrum om planten te halen? Je kan ook veel planten en zaden online bestellen.

Bron: AIPH