Hortensia Annabelle snoeien doe je in maart of gewoon helemaal niet. Deze hortensia is schitterend en bovendien makkelijk in onderhoud. Geen wonder dat de prachtige Annabelle in steeds meer tuinen opduikt…

Hoe moet je de hortensia Annabelle snoeien?

De Hydrangea arborescens waartoe hortensia Annabelle behoort,  bloeit net als de pluimhortensia op nieuw hout. Deze hortensiasoort kun je in maart tot op 15-30 cm van de grond terugsnoeien. De nieuw gevormde stengels zullen in de zomer grote bolvormige bloemschermen geven, die wel ondersteuning nodig hebben om niet om te vallen.

Minder snoeien voor kleinere bloemen

Heb je liever iets kleinere, bolvormige bloemschermen die minder steun nodig hebben? Snoei de plant dan in het voorjaar alleen lichtjes, tot zo’n 50-75 cm boven de grond.

Hortensia Annabelle snoeien

Hortensia Annabelle niet snoeien

De hortensia Annabelle helemaal niet snoeien is ook een optie. De jonge scheuten komen tussen de oude scheuten op en de bloemen worden door dit samenspel van jonge en oude takken mooi omhoog gehouden. Wel is het verstandig om vroeg in het voorjaar dode en zieke takken weg te knippen.

Vind je dat je Annabelle echt te vol wordt, knip dan een paar scheuten bij de grond af. Vaak zal dit niet hoeven te gebeuren.

Overige hortensia’s

Heb jij ook nog andere hortensia’s in de tuin staan? Weinig soorten hortensia zijn gelijk wat het snoeien betreft. We hebben de snoeitips voor de verschillende hortensia’s op een rij gezet.

Lees meer  Bolboompjes in vorm houden