Hortensia’s bemesten is noodzakelijk als je in de zomer weer wilt genieten van prachtige hortensiabloemen. Heb je blauwkleurige hortensia’s? Wees dan extra voorzichtig met de hoeveelheid mest.

Wanneer hortensia’s bemesten?

Hortensia’s bemesten is een tuinklusje voor eind maart – april, direct na het snoeien van je hortensia’s. Geef de planten wat speciale langwerkende hortensiamest of ‘gewone’ organische mest. Organische mest is van dierlijke of plantaardige oorsprong, bijvoorbeeld gedroogde koemest of oude stalmest. Ze bevatten veel voedingsstoffen en sporenelementen. De mest werkt ongeveer drie maanden.

Halverwege de zomer, begin juli, verwen je de hortensia’s nogmaals met een extra portie mest. Ga op de verpakking wel eerst goed na wat de juiste hoeveelheid is.

Hortensia's bemesten

Snelwerkende hortensia mest

Ben je de organische mest halverwege de zomer vergeten? Geef je hortensia dan wat snelwerkende hortensia-mest. Deze snelwerkende meststof verrijkt de grond met magnesium en ijzer, precies wat de planten nodig hebben. Ook wanneer je hortensia’s er wat vermoeid uitzien (dofgroen of wat gelig blad hebben) biedt hortensiamest een uitkomst.

hortensia's bemesten

Blauwe kleur behouden na bemesten hortensia’s

Heb je blauwe hortensia’s? Pas dan wel op met de hoeveelheid mest. Te veel mest kan er voor zorgen dat de blauwe kleur van je hortensia deels verloren gaat. Benieuwd wat je nog meer kunt doen om de blauwe kleur te behouden? Bekijk dan onze tips en video om je hortensia weer blauw te maken.

Verschillende soorten bemesting

Meer informatie over de verschillende soorten bemesting  vind je bij Tuin bemesten.

 

Lees meer  Goede aarde – alles over grond in de tuin