Dit dakterras in Berchem – Antwerpen hoort bij een loftencomplex in een voormalige drukkerij. Aanvankelijk was er bij dit complex geen buitenruimte. In overleg met architect, ingenieur en binnenhuisarchitect werd beslist om bij één van de kamers het plafond weg te halen om een dakterras te creëren.

De vraag van de opdrachtgever was om het binnengevoel naar buiten te trekken en omgekeerd. De ruimte grenst aan de ene kant aan de woonkamer en aan de andere kant aan de slaapkamer. Het dakterras is voorzien van luxe, brede banken waarop het heerlijk relaxen is. Naast de slaapkamer is een buitendouche gemaakt.

Levende parasol
Een grote plantenbak van cortenstaal deelt de ruimte in tweeën en biedt plaats aan een azijnboom die ’s zomers fungeert als levende parasol. Eén muur is bewust onbehandeld gebleven. Sporen van het industriële verleden van dit gebouw blijven zo duidelijk voelbaar. De tegenoverliggende wand is bekleed met latwerk van ipé hardhout waarin drie spiegels zijn verwerkt. Het latwerk loopt naadloos over in de vloer om dan te verdwijnen in de hardhouten banken aan de andere kant van het dakterras.

Mooi detail: De leuning van de bank bestaat uit een langwerpige, lage bak van cortenstaal die is beplant met een mix van huislook.

Details

Soort: Dakterras
Grootte: Klein (<100 m2)

Gegevens ontwerper

Voor meer informatie: redactie.tuin@vipmedia.nl

Lees meer  10 bespaartips voor tuinaanleg