De opdrachtgever heeft veel aandacht besteed aan de architectuur van de nieuwe, zeer moderne woning in Almere. Het prachtige huis verdient een prachtige tuin.

Echte tuiniers zijn de bewoners niet. Het is het vergezicht en de gewenste privacy die de doorslag gaf om hier te gaan wonen. Wel houden ze van groen, met goede smaak vormgegeven welteverstaan. Ook willen ze graag genieten van het hartelijke effect van veel bloeiende planten. Ze stellen zich kleurige borders in een verder strak ontwerp voor. ‘Rododendrons’, roept mevrouw wanneer de tuinontwerpster vraagt welke planten favoriet zijn. ‘Buxus,’ is het antwoord van meneer, ‘en lavendel en prunussen.’

Terras en loungeplek
Het wensenlijstje van de familie wordt op deze manier langzaamaan gevormd. Na de buitenkeuken tekent de ontwerpster een golfgreen, een terras grenzend aan het binnenzwembad, een leesloungeplek voor de dochters en een uitrenplek voor het nieuwste lid van de familie, de jonge hond.

Het gedeelte dat je voortuin zou kunnen noemen krijgt een hele praktische indeling. Het kantoor is aan de voorkant van het pand gelegen en een parkeergelegenheid en goede verlichting zorgen voor een hartelijk welkom voor de bezoekers.

Verhoogde vijver
Dé blikvanger in deze tuin is de enorme verhoogde vijver strak langs de zijgevel van de woning, waarin je de weerspiegeling van de wuivende grassen en de strakke lijnen van het huis terug ziet. De vijver is een herhaling van de lange gang die door de hele woning van voren naar achteren loopt. In de zichtlijn van die gang zweeft op een plateau, met daaromheen wuivende bamboestruiken, het beeld van boeddha, het cadeau dat de hovenier aan het echtpaar schonk.

Lees meer  Cortenstaal & zwerfkeien

Op strategische plaatsen, soms haaks, soms in het verlengde van de woning, zijn antraciet geschilderde tuinmuren geplaatst die voor de nodige privacy zorgen. Goed uitgelichte meerstammige berkenbomen zorgen voor een mysterieuze sfeer in de avonduren.

 

Details

Soort: Achtertuin|Voortuin
Grootte: Groot (>500 m2)

Gegevens ontwerper

Voor meer informatie: redactie.tuin@vipmedia.nl