Nieuwe mogelijkheden bij de Historische Groentehof
Het voorjaar staat weer voor de deur. Dus werken wij bij de Stichting Vergeten Groenten volop aan nieuwe mogelijkheden om onze gasten van de lekkerste en meest bijzonder vergeten groenten en fruit te genieten. Natuurlijk is het leuk en interessant heel veel van de vergeten groenten van weleer te laten zien en erover te vertellen.

Educatietuin kweken van fruitbomen
Zoals bekend hebben we de wondermooie Historische Groentehof en de Historische Fruitboomgaard, wellicht ’s lands grootste collectie groenten, kruiden en oude rassen appels, peren, pruimen en andere fruitsoorten. Nu heeft de Stichting Vergeten Groenten een nieuwe tuin ontwikkeld waarin het kweken van fruitbomen centraal staat.

Kijk & Proef | Pluk & Proef
Hoe smaken de vergeten, bijzondere en zeldzame groenten nu eigenlijk? Juist dit is het thema waarop Stichting Vergeten Groenten zich gaan concentreren. Naast kijken wordt het ook proeven. De nieuwe opzet van de Historische Groentehof kent twee aparte tuinen: ‘Kijk & Proef’ voor de klassieke rondleiding door de vele honderden groenten, zoals Heilige boontjes, Buggenummer Muuskes en Brave Hendrik. Na de rondleiding zijn er proeverijtjes met de lekkere gerechtjes. De zoete smaak van pastinaken, de aardse smaak van aardperen of de uitgesproken diepe smaak van palmkool vindt u terug in onze proeverijtjes. Maar ook de smaken van oude fruitsoorten komen tot zijn recht in overheerlijk ijs en in vruchtentaarten. ‘Pluk & Proef’ voor de kinderen. Wat is er leuker dan de kinderen paarse, witte en gele worteltjes en wat appels zelf in de speciale pluktuin te laten oogsten. Aan der sappenbar mogen ze er vers sap van persen. Uiteraard mogen volwassenen hier ook aan meedoen! De Hof voor familie- en proef arrangementen

Lees meer  Knoflook oogsten: met tips waar je op moet letten!

Kijk & Proef | Pluk & Proef de hof biedt u veel meer
Met name voor familie- en of vriendenuitjes heeft de Stichting allerlei leuke activiteiten in combinatie met proeverijtjes bedacht. Ook voor kinderen is er veel te doen. Klootschieten met een bolderkar vol met lekkers, Jeu de Boules met een proeverijtje, terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin, of groenten en fruit gaan oogsten in de ‘Pluk & Proeftuin’, waarmee zij de heerlijkste sapjes kunnen maken.

Data activiteiten
De Stichting vergeten Groenten organiseert dit jaar weer diverse leuke groenten activiteiten. Op veler verzoek worden er vier oogstverkoop dagen georganiseerd. Ook is er een gezellige open dag, met allerlei leuke activiteiten. We hebben twee kindermiddagen op het programma staan. Zie voor details op de nieuwe website van de stichting: www.stichtingvergetengroenten.nl

Stichting Vergeten Groenten Rijkel 21 5954 JN Beesel