Op zoek naar inspiratie om deze Halloween iets leuks neer te zetten? Of misschien gewoon een paar mooie planten om een leuk decor op te stellen? Wat voor Halloween-planten je ook zoekt: je vindt ze hier.

Carex morrowii ‘Everglow’

De Carex morrowii wordt op allerlei manieren ingezet. Voor verticale wanden, potten en plantenbakken, openbare beplantingen, billboards – verzin maar iets geks en de morrowii-planten zijn ervoor gebruikt. Je ziet ‘m waarschijnlijk al wel aankomen: dit betekent natuurlijk dat we de Everglow ook even met wat pompoenen moesten combineren. Everglow zorgt niet alleen voor toffe Halloween-decoratie. Het is ook een geweldig onderhoudsarm, winterhard en mooi ras! Bekijk meer van dit soort siergrassen in onze online plantengids.

Carex-Evercolor-Everglow_Plantipp

Leucothoe keiskei ‘Halloween’

De Leucothoe keiskei wordt ook wel ‘Halloween’ genoemd. Als je een plant naar Halloween vernoemd, moet die natuurlijk ook op het lijstje. En het is zeker verdiend: met zijn unieke, oranjerode blad is Leucothoe keiskei Halloween namelijk ideaal om pompoenen te vullen. Naast zijn geweldige kleur heeft hij ook nog eens een fijne, compacte groeiwijze en vindt hij het zowel in de zon als in halfschaduw helemaal prima. Hij vraagt ook nog eens om weinig aandacht en dat maakt hem natuurlijk ideaal!
Leucothoe-Halloween_Planttipp

Phormium cookianum ‘Black Adder’

‘Black Adder’ is waarschijnlijk één van de meest indrukwekkende Phormiums die er bestaat. Met zijn intens zwarte blad zorgt hij in een mum van tijd voor een spookachtig decor. Daarnaast is Black Adder ook nog eens onderhoudsarm, droogte- en hittebestendig en zeer kwekervriendelijk. Dat alles maakt het natuurlijk nog een mooi ras is voor de Halloween inkopen.
Black-Adder_Plantipp

Lees meer  Van hobby kweker tot professionele 'aan huis' kwekerij.

Carex oshimensis ‘Everillo’

Naast Everglow, is ook zijn broertje Carex Everillo ook geschikt voor Halloweendecoratie. Hij is winterhard, groenblijvend, multifunctioneel, onderhoudsvrij en zeer kleurrijk met zijn opvallend limoen-geel blad. Ontzettend mooi voor 31 oktober, maar ook voor levende muren, gemengde containers, daktuinen, randen- en ga zo nog maar even door.
Ever-Colour-Carex-Everillo_Plantipp

Abelia ‘Kaleidoscope’

Als je op zoek bent naar seizoensverkleuring en een Halloween-look, dan zorgt Abelia Kaleidoscope ervoor dat je een geluksdansje maakt. De spectaculaire kleuren veranderen elk seizoen, van groen naar geel naar rood. Met een bossige habitus is hij perfect als solitair, maar ook voor landschapsarchitectuur, vakbeplanting, gemixte containers en heesterborders.
Abelia-Kaleidoscope_Plantipp

Foto’s: Planttip