Wil je de donkere wintermaanden van kleur voorzien, denk dan eens aan bloeiende bollen. Als je Paperwhite narcissen tussen eind oktober en eind november oppot, bloeien ze hartje winter.

Paperwhite narcissen zijn al speciaal geprepareerd om binnenshuis tot bloei te kunnen komen. Ze hoeven dus geen koudeperiode meer door te maken, zoals de bollen die je buiten plant. En daarnaast zijn paperwhites bijzonder makkelijk, omdat je de bollen al direct in het licht mag plaatsen.
Vul een schaal (zonder afvoergat) of een glazen cilindervaas met een laag grind of lavakorrels en zet daar een paar bollen op. Strooi er eventueel nog wat grind omheen, zodat ze stevig blijven staan. Giet er dan water bij, maar let wel op dat het water de onderkant van de bollen niet raakt (anders rotten ze weg). De bollen zullen als snel wortels vormen, waarna de stengels beginnen uit te lopen. Geef ze geregeld water en zet ze op een koele plek voor een raam met veel licht, dan groeien ze niet zo gerekt.

Paperwhite narcissen bloeien vaak al binnen 6 tot 8 weken na het oppotten. Bovendien geuren ze heerlijk, zodat je huis hartje winter al in lentestemming komt!

Lees meer  Wat bloeit er in mei?