In april en mei geven tulpen en narcissen de tuin volop kleur. Wil je ze echt mooi uit laten komen, zorg dan voor een onderbeplanting waar de bloemen prachtig bovenuit zweven.

 Bolgewassen zijn heerlijke bloeiers voor de lentemaanden. Al rond maart zorgen kleine krokussen en scilla’s in de tuin voor kleur, om in april en mei opgevolgd te worden door narcissen en tulpen. Omdat deze laatste veel langere stengels maken, is het mooier om ze van een onderbeplanting te voorzien. Combineer tulpen en narcissen bijvoorbeeld met borderplanten of tweejarigen, zoals vergeet-me-nietjes of viooltjes.

Mooie combinaties

Witte of gele tulpen en narcissen vormen met het prille groen van uitlopende hosta’s of daglelies de ultieme lentecombinatie. Narcissen zijn ook mooi met blauwe bloeiers, zoals longkruid en het Kaukasische vergeet-me-nietje (Brunnera). Beide vaste planten doen het heel goed in lichte schaduw, waar ook narcissen zich goed thuis voelen.
Tulpen kun je op laten rijzen uit een zee van blauwe of roze vergeet-me-nietjes. Tulpen in felle kleuren doen het ook prachtig tussen viooltjes in een bijpassende tint. Omdat zowel vergeet-me-nietjes als viooltjes nog volop verkrijgbaar zijn, kun je daarmee nu nog de grond tussen de opkomende bollen aankleden. Zo kun je straks genieten van je eigen droomcombinatie!

 

Lees meer  Decoratie uit eigen tuin