We proberen steeds iets duurzamer te leven en streven ernaar zo veel mogelijk te recyclen. Wat nog goed is, wordt hergebruikt. Dat kan ook in de tuin. Snoei je uitgebloeide planten niet meteen tot de grond af, maar geniet er nog even van. Ze kunnen nog best een tijdje mee!

Hydrangea paniculata
Hortensiabloemen bieden bijzonder veel waar voor hun geld. Na de eindeloos lange bloei heb je ook nog eens eindeloos lang profijt van de uitgebloeide bloemen.

Echinacea purpurea
De karakteristieke zaadkegels kleuren prachtig donkerbruin, haast zwart, waardoor ze mooi tegen lichtgrijs of geel verkleurde siergrassen afsteken.

Dipsacus fullonum
De tweejarige kaardenbol kan de hele winter blijven staan. De stelen zijn zo stevig dat ze een najaarsstorm makkelijk trotseren. Vogels zijn gek op de zaden. Zaden die niet worden opgegeten, vinden hun weg naar de tuin, zodat je de plant nooit meer kwijtraakt.

Echinops ritro
Kogeldistels vormen fraaie, ronde zaadhoofden die de hele winter overeind blijven. Niet snoeien tot het voorjaar!

Ptelea trifoliata
In de zomer zijn de zaden van de lederboom vlezig zachtgroen, maar ze verdrogen langzaam tot perkamentachtig bruin. Winterse buien nemen steeds wat van die zaden mee, maar er blijft nog genoeg hangen om van te genieten.

Lees meer  Laurier in de tuin