In het voorjaar groeit alles zo hard dat de tuin elke dag verandert. De lentebloemen zijn nu op hun mooist, terwijl ook veel fruitbomen en struiken in bloei staan. Maar zonder seringen is het voorjaar niet compleet!

Parfum en sieraad

De struik is de rest van het jaar niet bijzonder opvallend, maar in mei weet hij de hele tuin te vullen met zijn heerlijke parfum en sierlijke uitstraling.

Leuk voor binnen!

Snij gerust wat takken af om er ook binnen van te genieten. Na de bloei lopen er vaak lager op de tak ook wat nieuwe scheuten uit.

schitterende seringen

Snoeien

Snoei de uitgebloeide takken terug op zo’n lagere scheut, vooral als die naar buiten wijst. Dat komt de vorm van de struik ten goede en houdt bovendien de groei wat in toom.

Bodem

De plant wenst een voedselrijke, droge tot vochthoudende ‘gemiddelde’ bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 – 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is.

schitterendeseringen3-648

Combineren

De sering is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met ‘bosrand’ en ‘bosplanten’.

Lees meer  Toverhazelaar (Hamamelis)