Het vergroenen stadstuinen, hergebruik en groene elektriciteit uit planten: dat zijn de thema’s van deze showtuin. Het ontwerp is geïnspireerd op de zuid-Engelse Surrey Hills waar Silent Pool Gin wordt gedistilleerd. Dit bekende gin merk is de sponsor van deze binnentuin.

De Engelse ontwerper David Neale wilde een lelijke binnentuin omtoveren tot een aangename plek. Geslaagd!

De binnenplaats oogt levendig dankzij de vele plantvakken en -bakken. Maar ook door het bijzondere groendak waaruit groene elektriciteit wordt opgewekt. De hoogteverschillen in het ontwerp, de semi-transparante watermuur en de grillig gevormde rotsblokken maken de tuin extra indrukwekkend. Deze Silent Pool Gin showtuin maakt gebruik van vele planten met een geneeskrachtige werking. Zoals rozen (bevatten veel antioxidanten), vlier (ontstekingsremmend), kamille (slaap opwekkend) en een bonsai jeneverbes. De planten worden allemaal gebruikt worden om Silent Pool Gin te produceren.

Bonsai Jeneverbes

Jeneverbessen zorgen voor de karakteristieke smaak van gin. Er werd hier gekozen voor een bonsaiboompje als blikvanger. De vorm van de mini Bonsai komt tegen de lichtgrijze achterwand goed tot zijn recht.

bonsai boompje

Koperen hangstoel

Deze heerlijke hangstoel mag gezien worden. Hij vormt namelijk een prachtig object in de tuin. Dat hij uit koper bestaat, is geen toeval. Het materiaal verwijst naar de grote koperen ketels die worden gebruikt bij het distilleren van gin. Heel leuk!

hangstoel

Watermuur in binnentuin

Deze semi-transparante watermuur gemaakt van perspex in aquamarijntint, zorgt voor extra leven in de tuin. Bovendien heeft het stromende water ’s zomers een verkoelend effect. Dat is in een stedelijke binnentuin natuurlijk geen overbodige luxe is! Zowel de kleur van het waterelement als de iconische afbeelding, vind je terug in de flessen van Silent Pool Gin.

Lees meer  Ontwerpen met een matrix

watermuur binnentuin

Meer elementen uit deze prachtige binnentuin vind je terug in de Tuinseizoen van november/december!

Wil je meer inspiratie voor een stadstuin? Bekijk dan deze sfeervolle stadstuin!