Achter de tuin van het huis in boerderijstijl lag al jaren een stuk grond dat eigenlijk bedoeld was om een huis op te bouwen. De grond kwam te koop als tuingrond en dat was de reden dat de eigenaar zijn huidige tuin flink kon uitbreiden. Er moest een heel nieuw plan komen voor de totale tuin rondom het huis.

Drie aanwezige sierperenbomen in de aangekochte grond en twee bomen in de voortuin moesten blijven en werden ingepast in het nieuwe plan. De wensen waren; een strakke tuin die toch bij de landelijke omgeving en de stijl van het huis paste. Ook het onderhoud moest niet te veel tijd in beslag nemen.

Strakke belijning
Het is een tuin geworden met een strakke belijning, met materialen als castle-grind en hout voor de landelijke uitstraling. Ook de beplanting met veel lavendel, siergrassen, vlinderstuiken, hortensia’s en andere vaste planten draagt bij aan die sfeer.

Vanuit het huis is er zicht op een symmetrische voortuin en op de zijtuin waar een lang pad de zichtlijn in de tuin vormt, met daar langs een grote strakke vijver. Aan deze vijver ligt het vlonderterras waar ruimte is voor een fraaie loungeset. Op dit terras kun je volop van de tuin genieten, omdat dit terras niet direct bij het huis, maar juist midden in de tuin ligt.

Vormbomen
Vier dakbomen boven het eetterras met een grote eettafel zorgen voor schaduw, haagbeuken in lei-vorm beschermen de tuin tegen inkijk vanuit het buurhuis en drie vormgesnoeide steeneiken geven rugdekking bij het vlonderterras.  Deze vormbomen zorgen tevens voor het geraamte van de tuin. Net als de taxushaag die overgaat in blokken en daarna weer in een haag, en de haag van Portugese laurier tussen het vlonderterras en het eetterras.

Lees meer  Optische trucjes in de tuin

Dicht bij het huis zijn twee grote plantvakken aangelegd met een weelderige beplanting van lampepoetsersgras en zonnehoed.

Details

Soort: Achtertuin|Voortuin
Grootte: Groot (>500 m2)
Ligging: West

Gegevens ontwerper

Voor meer informatie: redactie.tuin@vipmedia.nl